4 mașini noi în dotarea Poliției Locale Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 567 Vizualizări

4 mașini noi în dotarea Poliției Locale

Parcarea zona Darina – Furnica (str. Bobâlna nr. 20) a găzduit o conferința de presă cu tema achiziționării de echipamente pentru eficientizarea activității Poliției Locale Târgu Mureș. De ce această zonă?! Pentru că aici s-a montat una din noile camere de supraveghere.

Luni, 9 ianuarie 2023, la ora 12:00, Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș și Portik Vilmos, viceprimarul municipiului Târgu Mureș au susținut o conferință de presă alături de șef serviciu – Mateescu Cristian Ștefan, Serviciul Ordine Publică Poliția Locală Târgu Mureș, în parcarea Darina-Furnica. Tema întâlnirii a fost Achiziționarea de echipamente pentru eficientizarea activității Poliției Locale.

„Achiziția de echipamente noi, mașini noi, este foarte importantă, necesară, pentru creșterea eficienței, siguranței Poliției Locale. Cu aceste echipamente Poliția Locală are posibilitatea de a folosi tehnologia secolului 21 pentru a oferi servicii de calitate”, a menționat Soós Zoltán, edilul orașului.

Un număr de 44 de camerele de supraveghere au fost instalate în special în zone cu risc, intersecții, bulevarde, piețe, zone aglomerate, urmând să fie instalate și altele. La ora aceasta, problemele majore semnalate de cetățeni, de asociațiile de proprietari, sunt cu precădere legate de depozitarea haotică și iresponsabilă de gunoaie.

 „În plus, avem în vedere încheierea unui contract cadru pentru instalarea de camere de supraveghere publică în apropierea coșurilor de gunoi și locurilor de joacă, locuri ce reprezintă o provocare pentru menținerea curățeniei”, a adăugat Soós Zoltán.

Scopul nu este de a amenda, ci de a preveni și asigura siguranța publică, iar pentru acest lucru este nevoie de o comunicare între instituția Poliției Locale și cetățenii orașului, a menționat Portik Vilmos, adăugând că, este nevoie de o comunicare rapidă, promptă, tocmai de aceea cetățenii pot face sesizările lor și pe wats up.

 În dotarea Poliției Locale au intrat și 4 mașini, în total sunt 12 funcționale. “ În ceea ce privesc mașinile acoperă mult mai bine sectorul de patrulare, în slujba cetățeanului, putem lua legătura mult mai bine cu tot ce înseamnă unități de învățământ, instituții de cultură, asociații de proprietari, sesizări pe dispeceratul nostru la 112, se vede clar o îmbunătățire a activității”, a menționat șef serviciu Mateescu Cristian Ștefan.

Camerele de supraveghere au costat 511 000 lei, iar achiziționarea celor 4 mașini aproximativ 278.000 lei cu TVA.  

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE