EXCLUSIV. Pregătiri pentru extinderea depozitului de deșeuri din Sânpaul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 303 Vizualizări

EXCLUSIV. Pregătiri pentru extinderea depozitului de deșeuri din Sânpaul

Conducerea Consiliului Județean Mureș a demarat, în data de 30 decembrie 2022, o licitație estimată la valoarea de 800.000 de lei, fără TVA, pentru achiziția de servicii pentru ”Realizarea unui Studiu de Fezbilitate în vederea construirii Celulei nr. 2 de depozitare la amplasamentul depozitului zonal Sânpaul”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Mureș” a fost realizată prima celulă de depozitare a deșeurilor nepericuloase – depozit de deșeuri clasa „b”, pe un amplasament situat în localitatea Sânpaul, ”cu o capacitate estimată de 1.250.000 de metri cubi, în condițiile obținerii în urma compactării a unei densități de 0,8 tone/metru cub a deșeurilor depozitate.”

”Având în vedere faptul că de la data începerii operării depozitului și până în prezent deșeurile depozitate în celula nr. 1 reprezintă deja 75% din capacitatea ei de depozitare, luând în considerare și recomandarea cuprinsă în Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025 privind necesitatea inițierii, începând cu anul 2022, a procedurilor de realizare a celulei nr. 2 de depozitare, astfel încât aceasta să poată fi dată în folosință din anul 2025, se impune demararea demersurilor pentru proiectarea și execuția celulei nr. 2 de depozitare, în vecinătatea celulei existente”, informează sursa citată.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 ianuarie 2023, iar durata contractului va fi de 5 luni.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE