”Roua din clepsidră”, antologie lirică semnată de Ioan Găbudean Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

”Roua din clepsidră”, antologie lirică semnată de Ioan Găbudean

Semnalăm apariția antologiei de poezie ”Roua din clepsidră”, volum semnat de prolificul poet Ioan Găbudean, care a văzut recent lumina tiparului la Editura mureșeană ”Ardealul”.

Poeziile cuprinse în antologia de 394 de pagini fac parte din 30 de plachete și cărți semnate de Ioan Găbudean, publicate de-a lungul timpului, în perioada 1992 – 2022.

”Antologia de față cuprinde poezie clasică și modernă, haiku, rengay, senryu, haibun, rondeluri, epigrame, catrene, tanka, poeme într-un vers”, a precizat Ioan Găbudean.

Născut într-o zi de 25 februarie, în anul 1951, în localitatea mureșeană Cipău, Ioan Găbudean este absolvent al Institutului Pedagogic din Târgu Mureș, Facultatea de Filologie-Istorie (1970-1974). Autorul antologiei ”Roua din clepsidră” și-a desfășurat activitatea profesională la catedră, fiind profesor din anul 1970 și până la pensionare. Cel care semnează și cu semnătura Jean G. Rivalet deține în palmares numeroase premii decernate de diverse publicații și organizații din țară și străinătate și conduce, în calitate de președinte, Clubul Național de Haiku ”Bucurii Efemere”.

De-a lungul prodigioasei sale activități pe tărâm liric, Ioan Găbudean a publicat 54 de plachete și cărți, iar creații de-ale sale sunt prezente și în 40 de antologii care au văzut lumina tiparului în România, Serbia și Grecia.

”Împlinesc în curând vârsta de 73 de ani și contiui să scriu cu plăcere, deoarece simt că am inspirație”, a mărturisit Ioan Găbudean în redacția cotidianului Zi de Zi.

Îi transmitem poetului Ioan Găbudean, pe această cale, felicitări pentru întreaga operă și, desigur, multă sănătate și inspirație în vederea realizării unor noi proiecte lirice!

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE