Medicii de familie vor primi salariile săptămâna aceasta Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Medicii de familie vor primi salariile săptămâna aceasta

Medicii de familie din județul Mureș vor primi salariile din luna ianuarie, cu întârziere motivată. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a făcut deconturile pentru serviciile medicale ale medicilor de familie prin casele județene cu întârziere, din cauza unor probleme informatice.

În fiecare lună, deconturile se fac în primele zile din luna următoare, însă luna acesta s-a întârziat din cauza unei modificări legislative care trebuia introdusă în programul informatic. Este vorba de prevederea prin care medicii de familie trebuie să asigure gratuit servicii medicale neasiguraților, decontate din bugetul de asigurări de sănătate.

Termenul legal de plată este 18 a lunii, zi de sâmbătă anul acesta, respectiv luni, data de 20.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mureș a început să lucreze abia la începutul săptămânii deconturile pentru medicii de familie din cauza întârzierilor de la Centru.

„Suntem dependenți de un sistem informatic, pe care nu îl gestionăm noi, ci la nivel național. Astfel de neplăceri se mai pot întâmpla, dar nu se pune problema neachitării serviciilor. Acești bani trebuie să plece de la noi din Trezorerie către băncile în care medicii își au conturile în câteva zile, „, a precizat directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate( CJAS) Mureș, Rodica Biro.

 În data de 21 februarie între orele 08:00 – 14:30, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost indisponibilă, în vederea efectuării unor lucrări de mentenanţă. În urma deblocării, CAS Mureș a luat legătura direct cu medicii de familie și a preluat facturile trimise, lucrând până seara la ore târzii.

„Cu tot efortul depus, din 280 de contracte am reușit decontarea a peste 200, în cursul zilei de astăzi sperăm să încheiem, să trimitem toate ordinele de plată către Trezorerie, să se facă facă plata astăzi,, a mai precizat Rodica Biro, asigurând medicii că vor putea să își asigure obligațiile către bugetul de stat, care după data de 25 acumulează penalități, dată care tot într-o zi de sâmbătă cade anul acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE