Lecție de istorie la Librăria Hertzog Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 317 Vizualizări

Lecție de istorie la Librăria Hertzog

Librăria Hertzog din pasajul Mureș Mall, Piața Victoriei nr.14, a găzduit o lecție de istorie inedită miercuri, 1 martie, de la ora 10.00. Pentru că istoria este mai mult decât date, nume şi fapte, Bui Simion Virgil, profesor de istorie la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” a invitat aici papiștii pentru a participa la o oră de istorie interesantă și plină de neprevăzut.

” În cadrul Săptămânii Altfel care se desfășoară în perioada 27 februarie- 3 martie, are loc un eveniment deosebit aici, în pasajul Mureș Mall Librăria Hertzog, o întâlnire a tinerilor cu istoria. În acest spațiu generos oferit de dl. Radu Iascu, tineri de la Colegiu Național Papiu, din clasa a 12-a-G secția germană și din alte clase, vor audia niște expuneri de istorie susținute de niște profesioniști în domeniul respectiv, temele sunt diverse, le vor dezvălui la momentul oportun”, a menționat prof. Bui Simion Virgil.

Invitați au fost Dimitrie Poptămaș, președintele Fundației Culturale Vasile Netea, Istoricul și fostul director al Bibliotecii Judeţene Mureş și profesorul de istorie Dumitru Călin Covrig.

Începând din anul 1994, Fundaţia Culturală „Vasile Netea” îşi oferă publicului larg serviciile sale de cunoaştere a trecutului cultural-istoric mureşean, parte integrantă a culturii naţionale şi universale. Model l-a avut pe omul de mare cultură Vasile Netea, personalitate de prim rang, intelectual desăvârşit, simbol al aspiraţiilor noastre, care descinde din acest spaţiu mureşean.  Aici şi-a format, cultivat dragostea de pământ şi de oamenii locului. Dimitrie Poptămaș, președintele Fundației a ținut o amplă lecție de istorie despre Vasile Netea scriitor, istoric român, cercetător al istoriei Transilvaniei.

Profesorul de istorie Dumitru Călin Covrig a vorbit despre  Ștefan cel Mare, o personalitate marcantă a istoriei României, înzestrată cu mari calități de om de stat, diplomat și conducător militar.

„Îi mulțumesc domnului Bui Simion Virgil pentru ideea de a atrage copiii într-un mediu de studiu cultural, pentru că istoria se învață numai prin cărți, prin izvoare, nu prin informație electronică. Îi mulțumesc domnului Radu Iatcu pentru onoarea de a ne invita într-un cadru deosebit, intelectual unde sperăm că elevii vor înțelege că istoria este așa cum a spus Lucian Blaga, împreună cu aerul, lucru pe care nu îl simți, dar fără de care nu putem trăi„, a declarat prof Dumitru Călin Covrig.

Radu Iațcu, caricaturist sucevean, originar din Ipoteşti, plecat în Franța din 2009, odată cu deschiderea Librăriei Hertzog la Târgu Mureș a reușit să creeze un spațiu cultural, al explorării și descoperirii, unde organizează o serie de evenimente culturale, invită scriitori și artiști de seamă, cultura fiind un element viu, în care se reflectă aspirațiile fiecărei generații.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE