Cea de-a 4 zi a CALM o are ca protagonistă pe Melissa CASTILLO CAVIEDES din Mexic Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 180 Vizualizări

Cea de-a 4 zi a CALM o are ca protagonistă pe Melissa CASTILLO CAVIEDES din Mexic

Artist performativ complex, căruia îi place să experimenteze diverse limbaje și instrumente artistice, Melissa CASTILLO CAVIEDES activează ca dansatoare, coregrafă, profesoară de dans contemporan și producător. Este implicată în proiecte derulate atât în mediul instituțional, cât și în cel independent. În calitate de atașat cultural al regiunii Puerto Vallarta, Jalisco (Mexic) este inițiatoarea a mai multor acțiuni de susținerea a fenomenului coregrafic, fiind totodată, și directoarea Festivalului Internațional de dans „Espontaneo!”. Activitatea sa de cercetare în domeniul coregrafic se desfășoară în cadrul Centrului Cultural Platforma 322, a cărui fondatoare este.

Platforma 322 este un spațiu de producție coregrafică care organizează în regim de permanență activități de creație și formare, de la cursuri și ateliere de dans contemporan, la rezidențe artistice și programe de intervenție performativă și mediere, cu caracter socio-cultural.

Programul

JOI, 02.03. 2023 – Foaierul Teatrului „Studio” dinTârgu-Mureș

11.00 – 12.00 | Conferință – „Dans și teatru în mediul instituțional vs. mediul independent”

susținută de Melissa CASTILLO CAVIEDES (Mexic),

Plataforma 322 Producción, Arte y Cultura, Puerto Vallarta

12.00 – 13.00|  Discuții, moderator Daniel POP, director artistic

Coffee break

16.00-19.30 |  Workshop – „Latidos – bătăi de inimi”,

coordonat de Melissa CASTILLO CAVIEDES (Mexic),

Plataforma 322 Producción, Arte y Cultura, Puerto Vallarta

Dezvoltat de Institutul de Cercetări Teatrale și Multimedia (ITCM) din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș (UAT), în parteneriat cu Societatea Antreprenorială Studențească (SAS UAT), la inițiativa coregrafului Daniel POP, directorul artistic al evenimentului, sub coordonarea managerului de proiect, lect. univ. dr. Adriana Boanta, Conferințele Americii Latine – MULTICULTURALIDAD (CALM) urmărește promovarea excelenței în cercetare, prin dezvoltarea de activități științifice și de formare cultural-artistice, în vederea realizării unor proiecte inter- și trans-continentale, având ca prim obiectiv, valorificarea potențialului creativ al studenților, afirmarea identității artistice, consolidarea mobilității studenților și acordarea de burse de cercetare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE