Campanie pentru aderarea la Schengen Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Campanie pentru aderarea la Schengen

Liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a prezentat, miercuri, la Târgu Mureş, campania de strângere de semnături pentru petiţia intitulată „România merită în Schengen”.

Aceasta urmează să fie depusă la Parlamentul European împreună cu solicitarea ca forul legislativ european să intervină, în calitate de parte privilegiată, în acţiunea declanşată de politicianul român la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

 „Vrem, de fapt, ca această petiţie să ajungă pe masa Parlamentului European şi, evident, Parlamentul să dea un vot. Şi în urma acestui vot să intervină în acest proces pe care l-am deschis împotriva Consiliul Uniunii Europene. Odată ce va interveni Parlamentul European în acest proces, şansele noastre de a intra în spaţiul Schengen într-un termen foarte scurt, în acest an sau cel târziu anul viitor, cresc semnificativ”, a declarat Eugen Tomac. 

Acesta a explicat că prin demersul juridic iniţiat a solicitat anularea deciziei Consiliului Uniuni Europene referitoarea la neaprobarea aderării României la Spaţiul Schengen, în 8 decembrie 2022, şi ca deputaţii europeni să aibă calitate de „reclamant privilegiat” în faţa instanţei europene.

Liderul PMP invită cetăţenii să semneze petiţia „România merită în Schengen” pe www.romaniainschengen.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE