Rețeaua de apă și canalizare din Sântana de Mureș, extinsă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 274 Vizualizări

Rețeaua de apă și canalizare din Sântana de Mureș, extinsă

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Reabilitare și extindere rețea apă potabilă și canalizare menajeră în localitatea Sântana de Mureș, județul Mureș”, propus a fi amplasat în comuna Sântana de Mureș, satul Sântana de Mureș, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 20 aprilie 2023 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Comunei Sântana de Mureș și prevede extinderea reţelei de apă și de canalizare în zona Horgoșa din localitatea Sântana de Mureș.

”Comuna Sântana de Mureș dispune în prezent de sisteme centralizate de alimentare cu apă și canalizare aflate în administrarea Companiei Aquaserv SA Târgu Mureș, exploatarea acestora fiind făcută de Matrixcomp SRL Târgu Mureș. Ținând cont de faptul că rețelele au fost executate în anii ’90, se impune necesitatea extinderii rețelelor de apă și canalizare, în vederea îmbunătățirii condițiilor sanitare și implicit a nivelului de trai”, se menționează în document.

Potrivit sursei citate, extinderea rețelei de alimentare cu apă în zona Horgoșa ”va fi executată din tuburi PEHD De 63÷110 milimetri și va avea o lungime totală de 728 de metri”, iar extinderea rețelei de canalizare menajeră în aceeași zonă ”va fi executată pe o lungime totală de 2.035 de metri.”

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE