Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu Mureș: ședință cu 42 de proiecte, în 25 mai Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 496 Vizualizări

Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu Mureș: ședință cu 42 de proiecte, în 25 mai

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt convocați să participe joi, 25 mai, de la ora 14.00, la ședința ordinară de lucru aferentă lunii mai 2023.

Potrivit convocatorului, document făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, ordinea de zi a ședinței conține următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism „Plan Urbanistic Zonal – stabilire reglementări urbanistice pentru construire locuințe colective S+P+2E”, strada Bolyai nr. 1/F cu regulamentul local de urbanism aferent. Inițiator: Dogariu Ioan.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism „Plan Urbanistic Zonal – stabilire reglementări pentru construire laborator de cofetărie artizanală, strada Ciucului nr. 12 – 14 cu regulamentul local de urbanism aferent. Inițiator: SC Aleomi Lab SRL.

3. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 121,3 de metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Bărăganului nr. 5A, teren aferent construcției, către Crețu Liana.

4. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 73 din 30 martie 2023 privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea concesionării terenului situat pe strada Albinei nr. 15, în suprafață de 16.517 de metri pătrați, aparținând domeniului privat al Municipiului Târgu Mureș, prin licitație publică, a documentației de atribuire, a prețului de pornire la licitație și a comisiei de evaluare.

5. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți, pentru obiectivul „Amenajare grădiniță și creșă în Cartierul Belvedere”, prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritate de investiții 4.4. Obiectiv Specific 4.4 – Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă.

6. Proiect de hotărâre privind oportunitatea achiziționării în proprietatea publică a Municipiului Târgu Mureș a imobilului construcție C5 identificat în C.F. nr. 129302 Târgu Mureș, situat în Municipiul Târgu Mureș, strada Parcul Sportiv Municipal nr. 4.

7. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 471/2022 privind atestarea la domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a cotei de 800/1675 din terenul în suprafață de 1.675 de metri pătrați situat în strada Mihai Viteazul nr. 26 identificat în C.F. 123916 Târgu Mureș.

8. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 51 din 25 februarie 2021 privind completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 398/18 decembrie 2018 privind aprobarea Registrului local al spațiilor verzi din Municipiul Târgu Mureș, în sensul scoaterii din registru a unor suprafețe de teren situate pe strada Parângului.

9. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei 3 din Hotărârea Consiliului Local nr. 296/28 iulie 2022 cu referire la reorganizarea Serviciului Public de Utilități Municipale din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Târgu Mureș, în Centrul de Cultură și Artă Târgu Mureș, instituție publică de cultură de interes local, cu personalitate juridică, modificarea corespunzătoare a structurii organizatorice, aprobarea Organigramei, a numărului de personal, în sensul transformării unor posturi contractuale vacante de execuție.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea termenului limită pentru depunerea solicitărilor de sprijin financiar de către unitățile de cult din Municipiul Târgu Mureș care aparțin cultelor religioase recunoscute din România.

11. Proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de închiriere a unor spații din incinta Parohiei Reformate VIII Târgu Mureș, situate în Târgu Mureș, strada Evreilor Martiri nr. 20, în care își desfășoară activitatea educațională Grădinița cu program prelungit din cadrul Liceului Vocațional Reformat din Târgu Mureș.

12. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 17/31 ianuarie 2023 privind intabularea în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș și înscrierea în cartea funciară a terenului în suprafață de 812 de metri pătrați situat în strada Secuilor Martiri.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiție „Construire tunel vizitatori în amplasamentul leilor, aferent clădirii C4” și a indicatorilor tehnico-economici, conform anexei 1.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Gospodărie Țărănească aferentă clădirii C6” și a indicatorilor tehnico-economici, conform anexei 1.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Proiectarea unui padoc savană africană, aferent clădirii C11” și a indicatorilor tehnicoeconomici, conform anexei 1.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Construire terasă acoperită vedere panoramică cu pod acces, aferentă corp C11 – Pavilion girafe și elefanți” și a indicatorilor tehnico-economici, conform anexei 1.

17. Proiect de hotărâre privind completarea articolului 2 din Hotărârea Consiliului Local Municipal Târgu Mureș nr. 143/2023 privind aprobarea accesului gratuit ocazional la Grădina Zoologică din Târgu Mureș a instituțiilor de învățământ, respectiv a altor instituții și organizații care sprijină sistemul de educație.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici „SF Reabilitare termică prin PNRR – Școala Gimnazială ”Romulus Guga” pentru obiectivul „Eficientizare Energetică Școala Gimnazială ”Romulus Guga” din Municipiul Târgu Mureș, județul Mureș”.

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici „SF Reabilitare termică prin PNRR – Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” pentru obiectivul „Eficientizare Energetică Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” din Municipiul Târgu Mureș, județul Mureș” .

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici „SF Reabilitare termică prin PNRR – Școala Gimnazială ”George Coșbuc” pentru obiectivul „Eficientizare Energetică Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din Municipiul Târgu Mureș, județul Mureș”

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici „SF Reabilitare termică prin PNRR – Liceului Teoretic ”Gheorghe Marinescu” pentru obiectivul „Eficientizare Energetică a Liceului Teoretic ”Gheorghe Marinescu” din Municipiul Târgu Mureș, județul Mureș” .

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de beneficiari în vederea repartizării locuinţelor pentru tineri – ANL, destinate închirierii, situate în Târgu Mureș, strada Băneasa, nr. 39, nr. 39/A și nr. 39/B.

23. Proiect de hotărâre privind numirea Comisiei de soluționare a contestațiilor pentru proiectele de finanțare depuse pe domeniile învățământ și sport.

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 52 de metri pătrați din Târgu Mureş, situat în strada Subpădure de la proprietara Bali Makkai Réka și trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș.

25. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Târgu Mureş a drumului public în suprafață de 5.729 de metri pătrați situat pe strada Sfântul Ioan.

26. Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare al Municipiului Târgu Mureș” pentru personalități cu merite deosebite.

27. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a terenurilor situate în strada Podeni nr. 10.

28. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei 1 a Hotărârii Consiliului Local nr. 26/2023 privind revenirea imobilului cu nr. 542 Târgu Mureș – integral – înscris în C.F. nr. 130671 Târgu Mureș, număr cadastral 130671, cu suprafața din acte 64.094 de metri pătrați (suprafață măsurată de 56.697 de metri pătrați) – situat în Târgu Mureș, strada Călărașilor nr. 107, județul Mureș din domeniul public al Municipiului Târgu Mureș și din administrarea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș, în domeniul public al Statului Român și în administrarea Ministerului Apărării Naționale.

29. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii „SF – Extindere străzi în Cartierul Belvedere”.

30. Proiect de hotărâre privind împuternicirea Serviciului Public Ecologie, Peisagistică și Salubrizare Urbană ca fiind responsabil cu derularea Contractului de prestări servicii silvice în fondul forestier a Municipiului Târgu Mureș nr. 30788 din 22 mai 2018, precum și purtarea corespondenței cu ocolul silvic competent în vederea asigurării serviciilor silvice.

31. Proiect de hotărâre privind dezlipirea imobilului în suprafață de 864 de metri pătrați situat în Târgu Mureș înscris în C.F. nr. 141589 Târgu Mureș și aprobarea partajului voluntar.

32. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție pe trimestrul I anul 2023, pentru Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Târgu Mureș.

33. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Municipiului Târgu Mureș în domeniul privat al acestuia, a imobilului, Seră de schelet metalic identificată C.F. 135092 cu număr cadastral si topografic 135092-C9, 1; 135092-C8 și 135092-C7 situată în Târgu Mureș, strada Prutului nr. 29, în vederea demolării.

34. Proiect de hotărâre privind modificarea articolului 3 din Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 330 din 26 septembrie 2022 privind implementarea proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Târgu Mureș”.

35. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici „SF /DALI Extindere si modernizare Școala Gimnazială nr.7, corp A” pentru obiectivul ”Eficientizarea energetică Școala Gimnazială Nr. 7 din municipiul Târgu Mureș.”

36. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza SF/DALI. indicatorilor tehnico-economici, inclusiv anexa privind descrierea investiției , pentru proiectul ”Reamenajare Piața Bolyai din Târgu Mureș.”

37. Proiect de hotărâre privind delegarea gestiunii prin concesiune a fondului locativ de stat, inclusiv a imobilelor cu altă destinație decât cea de locuință nr. 8 din 23 martie 2020, în sensul includerii în anexă a imobilelor situate în strada Băneasa, nr. 39, nr. 39/A și 39/B.

38. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 438 din 24 noiembrie 2022 privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 296 din 28 iulie 2022 privind reorganizarea Serviciului Public Utilități Municipale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Târgu Mureș, în Centrul de Cultură și Artă Târgu Mureș instituție publică de cultură, de interes local cu personalitate juridică, modificarea corespunzătoare a structurii organizatorice, aprobarea organigramei, a numărului de personal și a statului de funcții.

39. Proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită către Parohia Unitariană Dâmbul Pietros a terenului în suprafață de 708 de metri pătrați, situat în strada Budiului – Bulevardul 1848, identificat în C.F. nr. 141936 Târgu Mureș și revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 467/20 decembrie 2022.

40. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 251 din 13 august 2021 privind mandatarea Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureș, prin Primar, să solicite transmiterea imobilului – teren și construcții situate în Aleea Carpați nr. 57, identificate în C.F. nr. 137955, Târgu Mureș, de la Statul Român și Administrarea Ministerului Sportului prin Clubul Sportiv “Mureșul” Târgu Mureş în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș, modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 136 din 29 aprilie 2022, Hotărârea Consiliului Local nr. 390 din 27 octombrie 2022 și prin Hotărârea Consiliului Local nr. 69 din 23 februarie 2023

41. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureș pe anul 2023.

42. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unor acorduri de colaborare în vederea realizării în parteneriat a unor evenimente culturale, sportive și educaționale de interes public local care se desfășoară în anul 2023.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE