Centre Comunitare Integrate în șapte localități mureșene Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 544 Vizualizări

Centre Comunitare Integrate în șapte localități mureșene

Șapte localități din județul Mureș vor beneficia cu finanțare din PNRR, de înființarea de Centre Comunitare Integrate, a anunțat vineri, 16 iunie, Corneliu Florin Buicu, deputat PSD de Mureși și vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Potrivit informațiilor furnizate de către deputatul Corneliu Florin Buicu, pe lista publicată de Ministerul Sănătății se află comunele Hodac, Râciu, Sânpetru de Câmpie, Eremitu, Band, precum și orașele Sărmașu și Miercurea Nirajului.

”Cele șapte localități mureșene din cele 201 de la nivel național vor beneficia de finanțarea necesară pentru reabilitare, renovare, înființare, dotare pentru Centrul Comunitar Integrat. În aceste centre vor funcționa cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip “point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialiști, cabinete pentru moașe și cabinete stomatologice”, a precizat deputatul Corneliu Florin Buicu.

La nivel național, investiția pentru construirea și dotarea a 200 de Centre Comunitare Integrate în zone în care accesul la servicii medicale este deficitar se ridică la 40 de milioane de euro și cuprinde construcția, reabilitarea și dotarea cu echipamente medicale a 200 de centre comunitare integrate din zonele rurale. În aceste centre vor funcționa cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip “point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialiști, cabinete pentru moașe și cabinete stomatologice.

”Asigurarea serviciilor medicale primare pentru toți cetățenii României este o prioritate pentru Ministerul Sănătății. Prin PNRR, am reușit să aprobăm finanțarea pentru construirea și dotarea a 200 de centre comunitare integrate care vor oferi servicii de asistență medicală primară persoanelor care locuiesc în zonele rurale. Toți oamenii trebuie să aibă acces la îngrijiri medicale adecvate, cât mai aproape de locul în care trăiesc”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE