Parteneriat pentru siguranţa în trafic Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 226 Vizualizări

Parteneriat pentru siguranţa în trafic

Serviciul de Probaţiune Mureş, împreună cu reprezentanţi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au desfăşurat, în perioada 10 – 30 mai, modulul de bază al programului de reintegrare socială „În siguranţă la volan. Stop accidentelor!”.

Programul vizează reducerea riscului săvârșirii de noi fapte penale, având ca scop reintegrarea socială a persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi faţă de care instanţa a dispus amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

”La program au participat zece persoane aflate în supravegherea serviciului care, pe parcursul celor patru sesiuni, au primit informaţii despre elemente de legislaţie rutieră, conştientizarea cauzelor şi consecinţelor asociate comportamentului neadecvat la volan, dezvoltarea responsabilităţii faţă de propria viaţă şi sănătate, precum şi pentru viaţa şi sănătatea celor din jur şi siguranţa rutieră a comunităţii. Toate aceste obiective urmărite au avut scopul de a dezvolta atitudini favorabile respectării legislaţiei rutiere, prin analizarea şi înţelegerea mecanismelor comportamentului propriu, conştientizarea factorilor care îi predispun la comiterea de infracţiuni şi dezvoltarea capacităţii de a exercita control asupra acţiunilor  lor, astfel încât să reducă riscul de recidivă”, au informat reprezentanții Serviciului de Probațiune Mureș.

Desfăşurarea programului a avut un caracter interactiv, participanţii având oportunitatea ca pe parcursul sesiunilor să adreseze întrebări, să primească informaţii corecte de natură juridică, să expună propria infracţiune şi să o analizeze din perspectiva cauzelor şi consecinţelor producerii, dar şi să cunoască şi să conştientizeze infracţiunea din perspectiva victimei.

”O activitate de succes a fost cea în care, cu recuzita oferită de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  Mureş, beneficiarii au avut ocazia să experimenteze, prin utilizarea unor ochelari speciali, diferite senzaţii ce apar în urma consumului de alcool sau a diferitelor tipuri de drog. Programul a fost conceput la nivel naţional de specialiști din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune, având ca parteneri Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Institutul de Cercetare şi Prevenire – Poliţia Română şi ONG-ul Asociaţia Victimelor Accidentelor Rutiere din România. Partenerii implicaţi în proiect îşi propun  să desfăşoare în continuare acest program atât pentru a veni în sprijinul nevoilor persoanelor supravegheate, cât şi pentru a reduce numărul crescut al infracţiunilor contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Analizând feed-back-ul primit din partea beneficiarilor, am constatat că aceştia l-au perceput ca fiind util şi venind în întâmpinarea nevoilor lor, atât din punct de vedere al informaţiilor oferite, cât şi din punct de vedere al atmosferei de desfăşurare plăcute”, a mai informat sursa citată.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE