Mureș: Polițiști, procurori și medici legiști, stagiu de pregătire comun Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 764 Vizualizări

Mureș: Polițiști, procurori și medici legiști, stagiu de pregătire comun

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a organizat vineri, 30 iunie, la Centrul de Pregătire al instituției, un stagiu de pregătire profesională, în domeniul cercetării la fața locului.

La activitate au participat polițiști din structurile criminalistice și cele de investigații criminale, dar și procurori de la unitățile de parchet din județul Mureș și medici legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală Târgu Mureș. 

”Scopul întâlnirii a fost acela de a consolida colaborarea interinstituțională, de a împărtăși bune practici și experiență profesională în domeniul investigațiilor la fața locului, dar și de a identifica soluții optime pentru eficientizarea activităților specifice. Activitățile au inclus diferite prezentări teoretice și practice de specialitate, acestea fiind axate în special, pe diverse aspecte ale temei principale a stagiului ”Metode și tehnici de investigare și cercetare la fața locului”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Aceeași sursă a exemplificat cu un exercițiu desfășurat în cadrul activităților:

”Polițiștii au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a unei minore de 16 ani, iar la scurt timp au fost notificați că o tânăra a fost găsită decedată, existând bănuiala că asupra acesteia a fost săvârșită o faptă de omor. Prin obținerea tuturor informațiilor relevante la momentul plecării voluntare a minorei, polițiștii mureșeni au reușit să stabilească legături cu alte evenimente și persoane care au avut influența asupra cazului. Așadar, de la o simplă sesizare privind plecarea voluntară a unei minore de 16 ani, polițiștii mureșeni, sub coordonarea procurorului de caz și cu sprijinul medicului legist, au reușit să soluționeze o cauză complexă de omor calificat.”

De-a lungul stagiului au mai fost organizate sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri atât cu privire la demonstrațiile prezentate, cât și cu privire la aspectele juridice relevante în materie.

”Această întâlnire a reprezentat o oportunitate deosebită de schimb de cunoștințe și dezvoltare a competențelor în domeniul cercetării la fața locului. Astfel de activități vor continua, pentru îmbunătățirea continuă a abilităților profesionale, dar și în vederea consolidării relațiilor interinstituționale”, se mai precizează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE