Apel pentru reabilitarea fostelor băi sărate de la Jabenița Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1136 Vizualizări

Apel pentru reabilitarea fostelor băi sărate de la Jabenița

Președintele Organizației de Tineret Forța Dreptei Mureș, Andrada Șerban, a vizitat, în urmă cu câteva zile, împreună cu o echipă de tineri, locația fostelor băi sărate din localitatea Jabenița, comuna Solovăstru.

”Am constatat cu tristețe că această locație importantă este lăsată în paragină și ignorată de proprietar, chiar dacă potențial există și ștrandul este încă, chiar și în aceste condiții, populat”, a precizat Andrada Șerban.

Tineretul Forța Dreptei Mureș a lansat un apel către autorități în scopul de a verifica dacă locația respectă prevederile legale în domeniul protecției consumatorului la piscine, bazine, ștranduri, respectiv legalitatea funcționării, respectarea calității apei de îmbăiere, registru de evidență și verificarea buletinelor de analiză microbiologică, dotarea corespunzătoare – vestiare, dușuri, grupuri sanitare mixte, instalație de încălzire a apei, finisaje corespunzătoare, avertizări de adâncime, avertizoare privind calitatea apei etc., personal de salvare de la înec, puncte de prim ajutor și întreținerea suprafeței ștrandului prevăzut prin norme legale. 

”Tineret Forța Dreptei Mureș vede în aceste băi o oportunitate de a promova o zonă turistică, de a crea noi locuri de muncă și de a atrage noi investiții. Dorim ca aceste băi să redevină un punct de atracție pentru comuna Solovăstru, pentru județul Mureș și un exemplu de bună practică în ceea ce privește valorificarea patrimoniului local”, a transmis Andrada Șerban.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE