VIDEO: Vizitatorul cu numărul 250 de mii, premiat de Grădina Zoologică Târgu-Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2085 Vizualizări

VIDEO: Vizitatorul cu numărul 250 de mii, premiat de Grădina Zoologică Târgu-Mureș

Vineri, 18 august, Grădina Zoologică Târgu-Mureș a sărbătorit vizitatorul cu numărul 250 de mii. Fericitul câștigător al titlului a fost un băiețel de nouă ani, pe nume Bálint József, care s-a bucurat de premiu împreună cu părinții și frățiorul său. Cei patru au primit un tur al grădinii cu mașinuța și au avut ocazia să hrănească și câteva dintre animale.

Vestea cea bună i-a luat prin surprindere atât pe părinți cât și pe cei doi copii care s-au bucurat de premiul venit din partea celor de la Zoo Târgu-Mureș. Așteptați cu o pană de păun și o diplomă, familia a fost premiată și cu un tur ghidat al grădinii. Surprins s-a declarat și directorul grădinii, Szánthó János, care a dezvăluit că anul acesta, până în prezent, numărul de vizitatori este cu aproximativ 15% mai mare față de cel de anul trecut.

Familia Bálint în timpul turului ghidat

„Astăzi este o zi specială pentru noi, căci a trecut pragul grădinii noastre zoologice cea de-a 250 de mii persoană de anul acesta, ceea ce ne bucură extrem de mult, fiind o cifră cu care ne putem mândri, în comparație cu anul trecut, când, pe aceeași dată am avut cu 10-15% mai puțini vizitatori. Înseamnă că ceea ce am realizat anul acesta dau roade, căci vizitatorii apreciază și vin de peste tot”, ne-a spus directorul Grădinii Zoologice Târgu-Mureș, Szánthó János.

Pe lângă turul ghidat, cei patru câștigători au avut ocazia unică de a hrăni girafele, zebrele și noile locuitoare venite tocmai din America de Sud, capibara. Copiii au avut intrare „în culise” chiar la grajdurile animalelor, de unde au putut să le observe îndeaproape și să le ofere câteva gustări.

„Astăzi a venit o familie cu doi copilași, iar unul dintre cei mici, după calculele noastre, a fost vizitatorul cu numărul 250 de mii a Grădinii Zoologice din Târgu-Mureș. i-am pregătit un tur special al grădinii în care a avut ocazia, atât el cât și familia sa, să hrănească câteva dintre animale, cum ar fi girafele, zebrele și nou-venitele rozătoare sudamericane capibara. Ne-am dorit ca familia aceasta să aibă parte de o zi specială, pentru că, pentru noi vizitatorii sunt cei mai importanți, deoarece pentru ei este grădina zoologică”, a mai declarat Szánthó János.

Conducerea Grădinii Zoologice Târgu-Mureș le mulțumește tuturor celor care aleg să le facă cel puțin o vizită pe an, dezvăluind că 10% din vizitatorii lunari sunt străini. În curând, numărul de „locuitori” ai grădinii se va mări, însă încă nu s-a dezvăluit ce animale îi vor încânta pe vizitatori începând cu toamna anului 2023.

Directorul Grădinii Zoologice Târgu-Mureș, Szánthó János

„Paralel cu activitatea grădinii zoologice propriu-zise, noi facem și un sondaj în fiecare lună pentru a vedea de unde vin vizitatorii noștri și ce i-a atras la grădina noastră și am tras concluzia că oamenii vin de peste tot din lume, nu doar din județ sau localitate. Până în prezent (de la începutul anului), undeva la 10% din persoanele care ajung la noi vin din străinătate. Acest lucru ne arată că munca și efortul nostru merită și, ba mai mult de atât, este apreciată”, spune acesta.

Lorena PINTILIE & Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE