Secție nouă, de baschet feminin, la CSM Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 415 Vizualizări

Secție nouă, de baschet feminin, la CSM Târgu Mureș

Conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș a organizat miercuri, 30 august, o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentată noua secție sportivă a clubului. Este vorba despre echipa de baschet feminin, iar cu prilejul conferinței s-a prezentat și staff-ul și echipa care va aborda sezonul competițional 2023-2024 în Liga Națională de Baschet Feminin.

Junioare de perspectivă

La întâlnirea cu mass media au participat directorul CSM Târgu Mureș, Szaszgaspar Barnabas, antrenoarea Florentina Pora și antrenorul secund Ionel Brustur, alături de trei sportive.

„Prin acest proiect dăm șansa sportivilor pentru continuitate în performanță. Avem fete multiple campioane U15 și este momentul să facă pasul spre o altă performanță”, a declarat Szaszgaspar Barnabas.

Florentina Pora are șansa prin acest proiect de a duce la final ceea ce a început cu junioarele din Târgu Mureș. Proiectul va fi bazat pe nouă sportive senioare și șapte junioare din Târgu Mureș care au început deja pregătirea.

„Junioarele noastre începând cu vârsta de 13 ani au câștigat în fiecare an campionatele naționale de U13, U14 U15, vicecampioane U16. Sunt jucătoare de loturi naționale. Aseară Alexia Mărcuș s-a întors de la Gimnaziada Mondială unde a obținut medalia de argint. În 23 septembrie vom avea primul meci în Cupa României”, a declarat Florentina Pora.

Antrenorul secund, Ionel Brustur, este încrezător și vede un viitor plin de performanță în cariera tinerelor sportive.

„Mă bucur mult pentru acest proiect. Să integrăm aceste junioare într-o echipă de ligă națională este un lucru foarte bun. Mai vin din spate multe fete talentate care de anul viitor pot veni în echipa orașului”, a declarat Ionel Brustur.

Alexia Mărcuș în vârstă de doar 14 ani este o sportivă pe care echipa se bazează foarte mult, mai ales după rezultatele sale remarcabile de la Gimnaziada Mondială.

„A fost intens. Am ajuns în finală cu toate meciurile câștigate. A fost o experiență plăcută”, a declarat sportiva.

Dora Ardelean consideră că experiența pe care a acumuluat-o o va putea împărtăși și cu celelalte sportive.

„Încă de la început mi-a plăcut foarte mult inițiativa, pentru că știu ce înseamnă să treci de la juniori, la seniori. Trebuie să fie o trecere cât mai armonioasă. Domnii antrenori au ce să mă învețe în continuare”, a declarat aceasta.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE