Modernizarea stațiilor de autobuz, business de 8 milioane de euro la Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1301 Vizualizări

Modernizarea stațiilor de autobuz, business de 8 milioane de euro la Târgu Mureș

Primăria Municipiului Târgu Mureș a atribuit, în data de 28 august 2023, societății Multinvest AG-Antreprenoriat General SRL Târgu Mureș, un contract în valoare de 39.409.938 de lei (aproximativ 8 milioane de euro), fără TVA, pentru lucrări de construcții și dotări care fac obiectul investiției proiectului „Modernizarea transportului public de călători al Municipiului Târgu Mureș”, finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană, informează www.licitatiapublica.ro.

Ce se va realiza

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, document aprobat de către ing. Florian Moldovan, manager de proiect și director al Administrației Domeniului Public din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, proiectul ”Modernizarea transportului public de călători al Municipiului Târgu Mureș” prevede realizarea de lucrări de intervenție și modernizare a două capete de linii de tip 1, un capăt de linie de tip 2, 10 stații de autobuz de tip 1, 59 de stații de autobuz de tip 2 și dotarea a 68 de stații de autobuz cu câte un panou de informare.

”Proiectul va asigura o sporire a siguranței și securității participanților la trafic. Stațiile pentru oprirea vehiculelor care efectuează transport public de persoane vor fi amenajate și semnalizate corespunzător în afara platformei drumului. Stațiile au fost poziționate în proiect în așa fel încât să asigure tuturor utilizatorilor un acces sigur și cât mai ușor. Spațiile mai generoase destinate stațiilor de transport călători permit pasagerilor o așteptare în condiții de siguranță în raport de traficul de pe carosabil. Capetele de linii care se vor realiza prin proiect vor asigura intrarea, staționarea, întoarcerea și ieșirea vehiculelor în condiții de siguranță a circulației, spațiul fiind semnalizat la momentul amenajării conform prevederilor în vigoare. Un alt aspect care va conduce la sporirea siguranței și securității participanților la trafic este că prin dispeceratele de la capetele de linii și dotările speciale de la centrul de comandă și control se va asigura urmărirea și coordonarea în trafic a mijloacelor de transport, de intervenție și de depanare, precum și aplicarea cu operativitate a măsurilor ce se impun în caz de eveniment, incident, accident sau alte situații care pot afecta desfășurarea transportului, în vederea asigurării condițiilor asumate privind regularitatea, siguranța și confortul”, se precizează în Caietul de sarcini al licitației.

În același document se mai menționează că vor fi modernizate capetele de linie de la Azomureș, Uzina Foto și Livezeni, iar dimensiunile stațiilor vor fi de 4 x 1,5 metri (tipul 1) și de 3 x 1,1 metri (tipul 2).

”Cerințele minime pentru capetele de linie pentru staționare cuprind: o construcție cu toate utilitățile care va include dispeceratul – un birou dotat cu calculator, o toaletă publică, sală de așteptare, panou electric cu informații despre curse, panouri pentru informare călători (stil TV) – pentru toate stațiile de autobuz, sistem e-ticketing, peroane pentru autobuze – creare acces, infrastructură, spații pentru garare autobuze, wi-fi”, se mai arată în Caietul de sarcini.

Durata contractului va fi de 12 luni.

Detalii despre Multinvest AG

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Multinvest AG-Antreprenoriat General SRL Târgu Mureș s-a înființat în data de 23 martie 2005, are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale” și este deținută, în cote egale, de către Gogolak Hrubecz Zsolt și Gogolak Hrubecz Margit. La finalul exercițiului financiar 2022, societatea a raportat un număr mediu de 39 de angajați, cifră de afaceri de 21.713.669 de lei și profit net de 532.883 de lei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE