Home / Slider / Superliga minifotbalului mureșean, la start

Superliga minifotbalului mureșean, la start

Distribuie

Superliga, cea mai mare competiție de minifotbal din județul Mureș, va începe în premieră miercuri, 27 septembrie. Anul acesta vor participa patru echipe de minifotbal, respectiv Fotbal Club Nova Vita, ACS Portugalia Târgu Mureș, ACS Milu și ACS Pompierii Mureșeni.

Prima etapă a competiției va fi găzduită de baza sportivă ”Junior” din Sâncraiu de Mureș, după următorul program: ora 20.00 – Fotbal Club Nova Vita – ACS Pompierii Mureșeni, ora 21.00 – ACS Portugalia Târgu Mureș – ACS Milu.

Proiect de perspectivă

Vicepreședintele Asociației Județene de Minifotbal Mureș, Rareș Vîrtic, vede mult potențial în acest proiect și își dorește o evoluție a acestuia.

„Un proiect nou, de viitor cu patru echipe foarte bine puse la punct, cu jucători legitimați, cu vize medicale, anuale. Este o competiție serioasă pe care sperăm ca în următorii ani să o dezvoltăm și să aducem cât mai multe echipe și să reprezentăm județul la competițiile naționale, chiar și europene cu brio”, a declarat acesta.

Clubul FC Nova Vita a pornit la drum prin prisma acestei Superligi când nu exista încă Asociația Județeană de Minifotbal, acesta fiind la un pas de a câștiga Champions League-ul minifotbalului, după ce a jucat finala cu o echipă din Ungaria în anul 2019. Totodată, Asociația Județeană de Minifotbal Mureș organizează și Liga Firmelor și Instituțiilor.

„În Liga Firmelor și Instituțiilor avem echipa Romgaz Târgu Mureș în primele patru echipe din țară, iar la Campionatul Național de la Brașov de anul acesta, au primit o licență de participare la Euro Business Cup din Antalya, iar luna viitoare vor pleca acolo. Sper să reușească să aducă o cupă în Târgu Mureș”, a mai declarat Rareș Vîrtic.

Superliga este o competiție organizată de Asociația Județeană de Minifotbal Mureș care a fost înființată anul acesta.

„A fost o muncă extraordinară de 10-11 ani. I-au recunoscut ca și sport, iar federația a dat un comunicat prin care a precizat că este nevoie de înființarea asociaților județene de minifotbal. Eu, împreună cu Călin Flanja, președintele asociației, și cu Valics Lehel am reușit să înființăm Asociația Județeană de Minifotbal Mureș și să pornim acest proiect frumos”, a mai precizat acesta.

Minifotbalul are o tradiție în Târgu Mureș, fiind jucat de copii în urmă cu ani, în lipsa unei federații sau a unei asociații.

„Când eram eu copil, în fiecare cartier era câte un teren de bitum și erau campionate de minifotbal organizate de noi, pur și simplu de niște oameni. Nu era nicio federație sau asociație atunci. Îmi povestea Valics Lehel că în Târgu Mureș, minifotbalul se joacă de 100 de ani”, a mai adăugat acesta.

Diana CĂRBUREAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Finanțare aprobată pentru o secțiune importantă a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț

Distribuie Guvernul României a aprobat miercuri, 29 noiembrie, proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.