”Stagiunea mobilă unteatru”, popas la Sighișoara Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

”Stagiunea mobilă unteatru”, popas la Sighișoara

Spectacolul „Legenda din Hamelin”, o posibilă istorie a sașilor, își continuă periplul prin țară, colindând Transilvania cu Stagiunea Mobilă unteatru.

Proiectul s-a născut din colaborarea Teatrului unteatru cu partenerii Morten Bruun, iar stagiunea pe patru roți își propune să aducă teatrul în localitățile slab expuse la activități și evenimente culturale, dar și în sate și orașe cunoscute pentru diversitatea etnică a locuitorilor. În data de 5 noiembrie, de la ora 16.00, scena mobilă va ajunge la Sighișoara, în Piața Cetății.

”La fiecare popas, stagiunea mobilă invită spectatorii de toate vârstele să descopere o celebră poveste despre venirea sașilor în Transilvania, prezentată în limba germană și supratitrată în limba română, dar și o expoziție cu fotografii ale unor personalități cu origini germane.

„Legenda din Hamelin”. O posibilă istorie a sașilor poartă semnătura regizorilor Andrei și Andreea Grosu, iar din distribuție fac parte Johanna Adam, Emöke Boldizsár, Theodora Sandu, Fabiola Petri, Ali Deac, Daniel Bucher, Gyan Ros Zimmermann, Eva Frățilă și Daniel Plier, actori ai Secției Germane a Teatrului Național ,,Radu Stanca” din Sibiu. Scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica”, au informat reprezentanții Teatrului unteatru.

Conform aceleiași surse, peste 500 de spectatori din Brașov, Rupea și Cisnădioara s-au bucurat în această vară de întâlnirea cu ”Stagiunea mobilă unteatru”.

”Conceptul include o scenă pop-up complet echipată cu aparatura tehnică necesară desfășurării unui spectacol, care va călători în viitor și cu alte spectacole din repertoriul unteatru. Debutul proiectului care promovează diversitatea culturală din Transilvania a avut loc în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Un proiect unteatru, ”Stagiunea mobilă” este implementată prin Muzică Bună SRL.”, a mai menționat aceeași sursă.

Grant de aproape un milion de lei

Proiectul „Stagiunea mobilă unteatru” este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-Cultura, și beneficiază de un grant în valoare de 965.709 de lei. Proiectul va fi implementat în orașele București, Brașov, Sighișoara, Mediaș și Rupea și în satele Șona, Hoghilag, Prod, Porumbacu de Sus, Viscri, Biertan, Richiș și Cisnădioara, și are o durată de 18 luni, între lunile noiembrie 2022 și aprilie 2024.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă.

Programul RO-Cultura este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE