S-a stins din viață fostul luptător Balló Ferenc. „Drum lin, maestre” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 484 Vizualizări

S-a stins din viață fostul luptător Balló Ferenc. „Drum lin, maestre”

Francisc Balla (în maghiară Balló Ferenc) a fost un luptător de stil liber la categoria medie. Născut la 22 octombrie 1932 în comuna Păuleni-Ciuc, județul Harghita, acesta s-a stins din viață luni, 16 octombrie, la vârsta de 91 de ani, în Târgu Mureș.

Fostul mare luptător a rămas o legendă atât în lumea luptelor, cât și în viață, după ce a fost un exemplu remarcabil.

A fost o figură de seamă în lumea luptelor și un mentor pentru multe generații. Moștenirea pe care a lăsat-o nu va fi niciodată uitată. Balló Ferenc va rămâne mereu un simbol al exemplelor bune și al respectului pentru cei care au avut norocul să-l cunoască și să învețe de la el”, se precizează pe pagina de Facebook a ACS Lupte BSG.

Potrivit informațiilor preluate de pe Wikipedia, de-a lungul vieții sale sportive, acesta a câștigat medalii de argint la Campionatele Mondiale de lupte din 1965 și 1967 și la Campionatele Europene din 1967. De etnie maghiară, a concurat din partea României la Jocurile Olimpice din 1964 și 1968.

După ce trista informație a fost mediatizată, conducerea Federației Române de Lupte (FRL) a făcut un anunț pe pagina de Facebook a federației, prin care au transmis sincere condoleanțe familiei și apropiaților.

Balló Ferenc a fost primul sportiv român medaliat la Lupte Libere la Campionatele Europene și Mondiale, precum și un mentor pentru multe generații. Drum lin, maestre”, se mai precizează pe pagina FRL.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE