Start în noul sezon la Patinoarul Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 718 Vizualizări

Start în noul sezon la Patinoarul Mureș

Odată cu deschiderea Patinoarului Artificial acoperit cu cort al Academiei Secuiene de Hochei, au reînceput și activitățile specifice pe gheață. Conducerea Patinoarului Mureș a prezentat nouătățile apărute față de sezonul precendent, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată joi, 19 octombrie.

La conferința de presă au luat parte antrenorul coordonator Kui Csaba, antrenorul categoriilor U14 și U16, Vákár Lajos, Kun Lászlo și antrenoarea de portari Nadina Niciu.

Patinajul public va începe de vineri, 20 octombrie, după ce din data de 16 octombrie patinoarul artificial tip balon s-a redeschis pentru sportul pe gheață, pentru patinaj sau hochei.

Sperăm să facem față cerințelor, hocheiului și campionatului care stă în fața noastră. Va fi un sezon greu din toate punctele de vedere, deoarece din fericire anul acesta ne-am înscris cu patru categorii de vârstă, adică patru echipe pentru campionatele naționale”, a declarat Kui Csaba.

170 de copii frecventează antrenamentele de hochei

Echipele care vor participa la Campionatul Național din noul sezon sunt cele din categoriile de vârstă U13, U15, U17, precum și echipa de senioare. Cei mici, cu vârsta cuprinsă între 7-11 ani, sunt înscriși la turneele lunare organizate de centrele din cadrul academiei.

Suntem la început din toate punctele de vedere, dar încercăm să luăm totul cu bine, mai ales cu celelalte echipe și cluburi din țară și mă refer aici la Gheorgheni sau Miercurea Ciuc care sunt în fața noastră. Situația copiilor și a prezenței la antrenamente mă bucură. Avem mulți copii, în jur de 170 de copii frecventează antrenamentele de hochei”, a mai declarat acesta.

Accentul s-a pus și în anul precedent, dar și în acest nou an pe inițiere în patinaj unde sunt așteptați toți doritorii. Astfel, de marți, 24 octombrie, se va începe primul curs, iar copiii cu vârtsa de 4 ani și până la 14-15 ani sunt așteptați să participe.

Efectivul de antrenori a crescut de la 4, la 6 antrenori comparativ cu anul precedent. La sfârșitul fiecărei săptămâni vor avea loc diverse activități destinate publicului, precum chiar și organizarea discotecilor pe gheață.

Anul acesta a fost cel în care fetele au reușit să se înscrie și la Campionatul Național de Hochei de senioare în care vor juca patru echipe. Așteptările cu privire la rezultatele fetelor nu sunt foarte mari, deoarece echipa este nouă comparativ cu vechimea și experiența celorlalte echipe adversare.

Adevărul este că echipa noastră există de doi ani, dar din anumite motive nu am reușit să jucăm până acum meciuri oficiale și am participat cu fetele doar la cupe de pregătire, iar de anul acesta vom participa și la Campionatul Național. Echipele adversare sunt echipe cu vechime de zeci de ani și participă și la campionate în străinătate. Așteptările noastre de la fete ar fi să vedem o evoluție a lor de la meci la meci”, a declarat Nadina Niciu.

În acest weekend se va organiza Weekend-ul Mondial al Hocheiului Feminin, iar duminică, de la ora 12:00, acest eveniment se va sărbători și pe patinoarul din Târgu Mureș.

Asta înseamnă că fetele care practică hocheiul pe gheață vin, se echipează și ținem o oră doar a fetelor. Pe lângă fetele noastre care joacă hochei activ, așteptăm orice doritoare care vrea să încerce, să își aducă patinele și să încerce, indiferent de vârstă. Atâta timp cât este fată sau femeie, o așteptăm cu drag”, a mai adăugat aceasta.

Peste 100 de copii la patinaj artistic

Cât despre patinajul viteză și patinajul artistic, Kun Lászlo a luat cuvântul declarând că în sezonul trecut, în Campionatul Național, sportivii au adus acasă la Târgu Mureș locul I, III și respectiv locul IV.

Noi suntem puțin mai avantajați la acest sport, deoarece este un sport individual și avem alte rezultate, dar totodată, noi putem continua și vara când există patinaj viteză pe role, unde există și Campionat Național. Toată vara am putut să ne antrenăm. Am adus adus acasă locul II în competiția națională, și locul II, III și VI la Cupa Națională, iar la concursurile mai mici, copiii au reprezentat cu mândrie clubul nostru”, a spus acesta.

Antrenamentele pe gheață la această ramură sportivă de patinaj vor începe în curând.

Patinajul artistic există de doi ani la acest patinoar, iar spre surprinderea antrenorilor, numărul tinerilor care au ales acest sport a fost foarte mare (aproximativ 100-120 de copii).

De rezultate sau concursuri nu este prioritar acum să vorbim, având în vedere faptul că în România există foarte puține concursuri de acest gen, iar pregătirea copiilor necesită foarte mult timp. Sperăm ca peste un an sau doi să putem vorbi și noi despre participarea la concursuri de patinaj artistic”, a mai adăugat acesta.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE