Sprijin financiar pentru nou-născuți Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 456 Vizualizări

Sprijin financiar pentru nou-născuți

Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu-Mureș oferă un sprijin financiar pentru nou-născuți în valoare de 1.000 lei/ nou-născut. Această sumă va fi oferită sub formă de tichete pe suport electronic tuturor  familiilor sau mamelor singure care îndeplinesc condițiile prevăzute mai jos, conform prevederilor HCL, nr. 228/2022. Desigur, stimulentul financiar se alocă o singură dată, pe baza unor cereri depuse în termen de 60 de zile de la data nașterii copilului.

 Pentru ca o familie/ mamă singură să beneficieze de acest serviciu, trebuie îndeplinite o serie de condiții, anume: părinții/părintele copilului/copiilor nou-născuți cu domiciliu ambilor părinți sau părintelui în cazul familiei monoparentale în Municipiul Târgu-Mureș; părinții/părintele copilului/copiilor nou-născuți cu reședința ambilor părinți sau a părintelui în cazul familiei monoparentale în Municipiul Târgu-Mureș, cu minimum 6 luni înainte de nașterea copilului; să fi depus cererea pentru acordarea sprijinului financiar pentru nou-născuți sub formă de tichete pe suport electronic în valoarea totală de 1.000 lei/nou-născut în termen de maxim 60 de zile calendaristice de la data nașterii copilului. Actele necesare pentru obținerea ajutorului financiar sunt: cerere tipizată, conform anexei; actele de identitate ale părinților (original și copie) sau al părintelui în cazul familiei monoparentale; certificatul de naștere al copilului (original și copie) și altele, după caz.

Cererea însoțită de actele doveditoare se vor depune la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu-Mureș, str. Gheorghe Doja, nr. 9, camera 8 sau pe e-mail la adresa registratura.das@tirgumures.ro.

M.R.

Sursa foto: pagina oficială de Facebook a DAS Târgu-Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE