Ziua Armatei Române, celebrată an de an la Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 931 Vizualizări

Ziua Armatei Române, celebrată an de an la Târgu Mureș

Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, cu sprijinul Instituției Prefectului Mureș, al Primăriei Municipiului Târgu Mureș și a structurilor din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, organizează în data de miercuri, 25 octombrie, începând cu ora 12:00, în Cimitirul Eroilor din Târgu Mureș, o ceremonie militară, care va debuta cu întâmpinarea oficialităților și intonarea imnului național al României, pentru a sărbătorii „Ziua Armatei Române”.

Vor fi rostite alocuțiuni despre semnificația zilei de 25 octombrie, se vor depune coroane și jerbe de flori la monumentul eroilor, iar festivitatea se va încheia cu defilarea gărzii de onoare care va executa numeroase tehnici militare. Totodată, militarii din cadrul structurilor de Forțe pentru Operații Speciale vor fi prezenți la activități de reprezentare ce vor avea loc în mai multe localități din țară, precum Mangalia, Buzău, Bacău și Carei.

Eroii români, comemorați an de an

Ziua Armatei Române este marcată în fiecare an la data de 25 octombrie. La această dată în anul 1944, odată cu eliberarea orașului Carei, și implict al întregii țări, de sub ocupația gemano-maghiară, atingîndu-se totodată obiectivul principal al armatei, acela de anulare a consecințelor dictatului de la Viena din 30 august 1940. Potrivit acestuia, România a fost silită să cedeze aproape jumătate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste.

Sărbătorirea acestei zile a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959 și este celebrată printr-o serie de manifestări organizate de principalele garnizoane militare din țară. Ceremonii de comemorare vor avea loc și la Monumentele eroilor (precum în Târgu Mureș) dar și la cimitire și la monumentele ostașilor români din Austria, Bulgaria, Cehia, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Bosnia și Herțegovina, acolo unde mii de militari români și-au pierdut viața în Cel de-al Doilea Război Mondial.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE