Rotarieni mureșeni, prezență de marcă la Institutul Rotary Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3917 Vizualizări

Rotarieni mureșeni, prezență de marcă la Institutul Rotary

În perioada 19-21 octombrie 2023, s-a desfășurat la București evenimentul Institutul Rotary, găzduit în acest an de țara noastră în sălile de la Palatul Parlamentului, Ateneul Român și Hotelul Marriott. 

Institutul Rotary de la Bucuresti este evenimentul internațional al anului în întreaga regiune, un loc de dezbatere și reflecție asupra acțiunilor prezente și a celor viitoare. Reunește personalități de marcă ale Rotary International, iar la București s-a aflat zilele acestea și Președintele Gordon McInally. Rotary International este una dintre cele mai mari organizație neguvernamentală din lume, reprezentată oficial la ONU, care își dedică activitățile slujirii comunităților de pretutindeni, cauzei păcii și prieteniei între oameni, indiferent de culoare, rasă, religie sau alte apartenențe posibil divizive. România și Republica Moldova sunt reprezentate de peste 5.000 de membri, reuniți în cadrul Districtului 2241. 

Unul dintre momentele importante a fost reprezentat de o întâlnire a celor mai importanți donatori din regiune, cu președintele McInally. Județul Mureș a avut două familii prezente, Alina și Mircea Solovăstru și Violeta și Mircea Oltean. Într-o postare pe Facebook, Mircea Solovăstru, membru al Rotary Club Târgu Mureș, explică modul în care Rotary devine un partener al comunităților. 

„Cei care ajung să mă cunoască cu adevărat și-au dat deja seama că foarte multe dintre acțiunile și activitățile mele au în centrul lor comunitatea. Fie că vorbim de un grup restrâns de prieteni, unde ceea ce ne aduce împreună sunt preocupări comune de business sau activități extra profesionale. Fie că vorbim de grupuri ceva mai largi din zona profesională, în special financiară, pe care le consider ca fiind comunități create pentru a încerca să fim mai buni, fiecare în domeniul său. Iar Rotary este una dintre aceste comunități, în special una de prieteni, care mi-a oferit în ultimii ani satisfacția de a putea ajuta atunci când a fost nevoie. Uneori cu un sfat, uneori cu expertiza managerială atunci când am fost ales Guvernator al Districtului 2241, alteori cu sume de bani prin intermediul unor donații.  Așa am ajuns să fac parte dintr-un alt grup, o altă comunitate, care reunește la nivel de Rotary Internațional categoria de Major Donor. Iar întâlnirea pe care am avut-o cu președintele Rotary International, Gordon McInally la București mi-a confirmat că ceea ce facem în fiecare zi pentru Rotary nu este decât o bucurie adusă celor care au cu adevărat nevoie de sprijin. Voi continua să fac ceea ce știu mai bine.”

Districtul 2241 reunește peste 150 de cluburi din România și Republica Moldova, cu peste 5.000 de rotarieni. Obiectivul principal al organizației este de a sprijini comunitățile vulnerabile, dar și excelența în domenii ca educația, social, mediul înconjurător, sănătate.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE