Consiliul Județean Mureș, achiziție imobiliară de 1,9 milioane de euro Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 634 Vizualizări

Consiliul Județean Mureș, achiziție imobiliară de 1,9 milioane de euro

Aleșii județeni au aprobat joi, 26 octombrie, cu prilejul unei ședințe ordinar de lucru, raportul de evaluare a imobilului situat Târgu Mureș, strada Tineretului nr. 2, înscris în C.F. nr. 124531/Târgu Mureș, și achiziționarea în domeniul public al Judeţului Mureş a imobilului respectiv, pentru desfășurarea unor activități de administrație publică.

Imobilul va fi achiziționat cu suma de 1.972.000 de euro, respectiv 9.733.000 de lei, fără TVA, bani care vor fi achitați în două tranșe, 60% din valoare în anul 2023 și 40% din valoare în termen de 30 de zile de la aprobarea bugetului județului Mureș pe anul 2024, fără dobânzi. Totodată, vânzătorul are obligația de a elibera imobilul în termen de 10 zile de la ultima plată.

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, Consiliul Județean Mureș, ”se confruntă cu problema lipsei spaţiilor pentru aparatul său de specialitate și pentru instituţiile subordonate autorităţii publice judeţene”, pentru care, în conformitate cu reglementările în vigoare, ”trebuie să le asigure spaţii pentru desfăşurarea activităţii”.

”Imobilul situat în Târgu Mureș, strada Tineretului nr. 2, înscris în C.F. nr. 124531/Târgu Mureș, format din construcție compusă din S+P+4E și teren în suprafață de 972 de metri pătrați poate să deservească administraţia publică a judeţului şi personalul din administraţie, fiind amplasat în centrul municipiului Târgu Mureş, motiv pentru care ar fi necesar și util. Ținând cont de intenția de vânzare a SC Proiect SRL – formulată cu adresa nr. 79/16 februarie 2022, înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub nr. 4265/17 februarie 2022, de nevoia și necesitatea de a achiziționa un imobil în Târgu Mureș pentru amenajarea de birouri și arhivă și de faptul că în aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş nu există angajată o persoană atestată ca evaluator, pentru a se determina valoarea actuală de cumpărare a imobilului au fost derulate procedurile pentru realizarea unei expertize de către un evaluator autorizat. În urma evaluării s-a stabilit o valoare de piață a imobilului de 2.018.000 de euro, respectiv 9.975.000 de lei, fără TVA”, se menționează în documentul întocmit de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

În același document se mai precizează că în cursului anului 2023, SC Proiect SRL a solicitat Consiliului Județean Mureș, în data de 16 iunie, reluarea procedurii de vânzare-cumpărare a imobilului în discuţie şi actualizarea preţului în funcţie de rata inflaţiei.

”Ținând cont de data la care a fost realizat raportul de evaluare, respectiv mai 2022, au fost contractate servicii în vederea actualizării raportului de evaluare privind achiziția imobilului în discuție, stabilindu-se astfel valoarea actuală de piață a imobilului ca fiind de 1.972.000 euro, respectiv 9.733.000 lei, fără TVA. Prin urmare, luând în considerare că circumstanțele care au stat la baza justificării achiziției imobilului nu s-au modificat, argumentele păstrându-și caracterul actual, în vederea achiziționării imobilului, este necesară aprobarea noului raport de evaluare a imobilului, cuprins în anexa la hotărâre, precum şi demararea procedurilor de achiziţie, conform reglementărilor legale în vigoare”, a explicat Péter Ferenc.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE