,,Proiectul Deschide-ți mintea, nu fi închis! ”, continuă Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 270 Vizualizări

,,Proiectul Deschide-ți mintea, nu fi închis! ”, continuă

Proiectul de tradiție, ,,DESCHIDE-ȚI MINTEA, NU FI ÎNCHIS!”, inițiat și dezvoltat de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș continuă și în acest an școlar, prin cea de-a XI-a ediție. Începând cu noua ediție, la sesiunile de întâlnire vor participa și tinerii din clasele a VIII-a ale școlilor gimnaziale din județul Mureș.

Activitatea este organizată în parteneriat cu Penitenciarului Târgu Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, dar și cu sprijinul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș.

Inițiativa polițiștilor de prevenire a fost gândită pentru a oferi tinerilor, aflați în plin proces de formare psiho-socială, o perspectivă unică asupra consecințelor negative pe care abaterea de la regulile de conduită socială și alegerea unor anturaje nepotrivite, culminând eventual cu săvârșirea unor fapte de natură penală, le poate genera.

Astfel, periodic, sunt organizate sesiuni de întâlnire, în cadrul cărora persoane private de libertate, pentru fapte din categoria traficului și consumului de droguri, șantaj în mediul online, conducere fără permis sau sub influența alcoolului/substanțelor interzise, prezintă elevilor mureșeni adevărate povești de viață.

Proiectul ,,DESCHIDE-ȚI MINTEA, NU FI ÎNCHIS!” este unul apreciat atât de elevi, cât și de persoanele private de libertate, raportat la aspectele ce țin de reintegrarea în comunitate. 3 dintre persoanele private de libertate care au participat în cadrul edițiilor trecute, continuă să ia parte la sesiunile de întâlnire cu tinerii, în limita timpului disponibil, deși aceștia sunt liberați condiționat.

La ediția din acest an a proiectului s-au înscris 35 de unități de învățământ din județul Mureș, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. Dintre acestea, 24 sunt reprezentate de licee și 11 de școli gimnaziale.

Până în acest moment, au fost organizate trei sesiuni de întâlnire cu sala plină, în total fiind prezenți aproximativ 350 de elevi și 20 de cadre didactice, potrivit informațiilor furnizate de IPJ Mureș, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș .

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE