FOTOREPORTAJ: ”Arhitecții speranței”, proiecte pentru mureșeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 340 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: ”Arhitecții speranței”, proiecte pentru mureșeni

Guvernatorul Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova penru anul rotarian 2023-2024, Ovidiu Bunget, s-a întâlnit, în urmă cu câteva zile, cu reprezentanții principalelor cluburi rotariene din județul Mureș. Întâlnirea a avut loc în incinta Studium Hub din Târgu Mureș și a prilejuit celor prezenți să facă schimburi utile de idei și mai ales să discute despre proiectele prezente și viitoare menite să aducă schimbări pozitive și speranță în comunitate.

Prioritățile anului rotarian 2023-2024

Întâlnirea a debutat cu intonarea Imnurilor Naționale ale României și Republicii Moldova și intonarea Imnului Rotary, după care Ovidiu Bunget a prezentat mesajul președintelui Rotary Internațional, Gordon McInally. Astfel, cei prezenți au fost înștiințați despre pilonii care se vor afla la baza activităților rotariene în anul rotarian 2023-2024: Calitatea de membru, Continuitatea, Sănătatea mentală, Colaborarea Rotary – Rotaract, Diversitatea, egalitatea și includerea, Pacea, Eradicarea poliomielitei, Solidaritatea și nu în ultimul rând Crearea speranței în lume.

”Mă bucur tare mult pentru că suntem împreună în această seară, că vă pot transmite încurajările lui Gordon McInally, președintele Rotary International, un om fantastic și înțelept, de la care am învățat foarte multe, iar îndemnul lui de a crea speranță în lume prin intermediul creării de bucurii și speranțe în colectivități cred că este binevenit în acest an”, a transmis Ovidiu Bunget.

Întâlnirea a continuat cu Ora Guvernatorului, în cadrul căreia Ovidiu Bunget a făcut o prezentare a Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova, precum și a proiectelor viitoare.

Sursă de inspirație și de speranță

În continuare, Cristian Boeriu, asistentul zonal al guvernatorului, a oferit cuvântul reprezentanților următoarelor cluburi rotariene din județul Mureș: Rotary Târgu Mureș Maris – Alina Solovăstru (președinte), Rotary Teka Târgu Mureș – Borka-Balás Attila (președinte), Rotary Târgu Mureș – Ovidiu Chelărescu (președinte), Rotary Reghin – Dimitrie Gherman (președinte), Interact Maris Târgu Mureș – Tudor Cioată (membership director), Interact Târgu Mureș – Ayana Ignat (președinte) și Andreea Forgaci (vicepreședinte), E-Club Rotary Renașterea Târgu Mureș reprezentat de Sarah El Sawy (președintele Interact Renașterea Târgu Mureș) și RotaKids Maris Târgu Mureș – Nathaly Costache (președinte).

”Într-o lume marcată de incertitudine și provocări există un lucru minunat pe care noi, rotarienii, îl putem face împreună: să creăm speranță în lume. Cu fiecare gest de bunătate, cu fiecare efort pentru a face lumea un loc mai bun, noi suntem ”arhitecții speranței”. Așa că să continuăm să creăm speranță în inimile noastre și în lumea noastră, să fim o sursă de inspirație pentru ceilalți, să ne unim eforturile și să arătăm că împreună putem face minuni”, a sintetizat Alina Solovăstru activitatea rotariană.

”Este un laitmotiv al clubului nostru de a promova cultura, arta și muzica în rândul tinerilor, de a încuraja studenții și elevii de la Liceul de Arte Vocațională, de la muzică”, a dezvăluit Borka-Balás Attila.

”Vis a vis de proiectele pe care le-am desfășurat sau pe care le avem în desfășurare, împreună cu colegii mei ne focusăm foarte tare pe zona educațională și pe partea de ceea ce înseamnă excelență educațională, dar și pe zona de consiliere și orientare profesională, în special în zona categoriilor defavorizate și a elevilor instituționalizați”, a expus Ovidiu Chelărescu.

”Despre Clubul Reghin putem spune că în cei 11 ani de când s-a înființat ne-am axat în primul rând și am dorit să fim cât mai mult în comunitate, în problemele care s-au ridicat în comunitatea reghineană, și să fim alături de tot ceea ce era nevoie, să fim prezenți acolo prin tot ceea ce ni s-a cerut nouă, ca și club”, a precizat Dimitrie Gherman.

”În acest an, despre deosebire de alții, am avut două serii de înscrieri: una în vară și una de curând, în toamnă, ajungând la puțin peste 70 de membri, majoritatea fiind aspiranți”, a informat Tudor Cioată.

”Noi, împreună cu membrii clubului, am reușit să construim evenimente frumoase, evenimente privite cu drag de oamenii din jur, și evenimente prin care am reușit să devenim remarcabili”, a menționat Ayana Ignat.

”Interact pentru noi este prietenie, oportunitate, viitor, emoție și solidaritate”, a spus Sarah El Sawy.

”Unul dintre cele mai importante proiecte ale noaste este ”Cartea cu povești rostogolite”. Acest proiect a luat naștere din nevoia de a strânge fonduri pentru copii care au mai puține șanse decât noi. Am învățat că trebuie să ajutăm mai mult decât simțim și am ales acest proiect pentru că fiind foarte creativ și la o vârstă fragedă ne este ușor să creăm povești”, a transmis Nathaly Costache.

Unitate și continuitate

Concluziile întâlnirii au fost sintetizate de către oaspetele rotarienilor mureșeni, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova penru anul rotarian 2023-2024.

”E fantastic, sunt impresionat la modul sincer, mi-a plăcut ideea de continuitate, faptul că sunt în continuare proiecte care dau consistență. Mă bucur foarte mult pentru că aveți continuitate și pentru că sunteți împreună toate cluburile”, au fost cuvintele lui Ovidiu Bunget.

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE