Istoricul Cornel Sigmirean, reacție la ”alianța anti Soós” propusă de PNL Invatamant
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 937 Vizualizări

Istoricul Cornel Sigmirean, reacție la ”alianța anti Soós” propusă de PNL

Liderul liberalilor din județul Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat, în urmă cu câteva zile, că formațiunea politică pe care o reprezintă va susține pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, la alegerile locale din 2024, ”o persoană competentă” agreată de mai multe formațiuni politice, societatea civilă și mediul academic care ”să ia locul proastei administrații reprezentate de Soós.”

”Partidul Național Liberal cheamă și invită toate forțele politice reprezentate în Târgu Mureș sau nereprezentate în Consiliul Local, cheamă și invită societatea academică din Târgu Mureș, mediul non-guvernamental, la discuții pentru a găsi această persoană care poate reprezenta alternativa pentru administrația Soós”, a declarat Ciprian Dobre, într-o conferință de presă.

”Clasa politică din Târgu Mureș poate genera o asemenea experiență, cu alegerea unui primar care să fie agreat și de români și de maghiari”

Contactat de cotidianul Zi de Zi și invitat să comenteze invitația făcută de liderul PNL Mureș comunității academice mureșene în perspectiva alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș în anul 2024, istoricul Cornel Sigmirean, director al Institutului de Cercetări Socio-Umane ”Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș al Academiei Române și fost președinte al Senatului Universității ”Petru Maior” din Târgu Mureș, a răspuns astfel: ”Un candidat unic pentru alegerile locale reprezintă o mare provocare. Dacă o asemenea propunere vine din partea PNL este și mai surprinzătoare. Liberalismul înseamnă în plan politic pluralism, înseamnă un sistem politic care garantează libertatea cetățeanului, o democrație cu cetățeni responsabili. Cred, prin urmare, că lansarea unei asemenea dezbateri de către liberali pleacă de la realitățile economice ale orașului, aflat într-o adevărată competiție cu orașele din regiune, cu nevoia de performanțe, de creștere a confortului, de stabilizare a resursei umane la Târgu Mureș. Avem o universitate de top în România, UMFST, și, ca urmare, se impune dezvoltarea ofertei de locuri de muncă pentru viitorii absolvenți, aici, la Târgu Mureș. Din păcate, trebuie să recunoaștem că orașul Târgu Mureș nu se află pe o poziție economică, socială, chiar culturală, pe măsura potențialului uman, a tradițiilor sale; în parte, și pentru că la Târgu Mureș nu s-a putut promova o strategie coerentă de dezvoltare, existând dezacorduri generate de clivaje politice, uneori etnice care au afectat, cred, multe programe de dezvoltare. Aici identific eu propunerea liberalilor de a se merge pe formula candidatului unic, care să reunească toate partidele politice responsabile, pe baza unei platforme unice, a unui proiect de dezvoltare convingător. O asemenea propunere din partea liberalilor presupune identificarea unui candidat cu un profil democrat desăvârșit, validat prin performanțe profesionale, prin capacitatea de asumare a unui megaproiect, cu o mare experiență umană. Sigur, greu de identificat asemenea personalități, dar printre noi sunt și oameni care întrunesc asemenea calități. Clasa politică din Târgu Mureș poate genera o asemenea experiență, cu alegerea unui primar care să fie agreat și de români și de maghiari. Comunitatea târgmureșeană are nevoie de așa ceva!”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • In Romania nici un partid nu respecta ideologia si doctrina partidului,cu exceptia UDMR.Membrii acestor partide migreaza de la un partid la altul de 30 de ani conform intereselor personale.Intrucat nici un partid romanesc nu si-a asumat pana acum interesele, nevoile comunitatii maghiare,nu vor avea castig de cauza in randurile maghiarilor.La fel nici romanii indocrinati ani de zile ca maghiarii sunt asupritorii lor nu vor fi de acord cu alegerea unui candidat de etnie maghiara.In realitate insa este vorba de interesele economice si personale ale unora are vor sa acapareze puterea si banii.Nimic nu este nou sub soare.

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE