Traficanți de droguri care acționau în județul Mureș reținuți de DIICOT Slider
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1778 Vizualizări

Traficanți de droguri care acționau în județul Mureș reținuți de DIICOT

Trei persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Cluj pentru trafic de droguri, doi dintre reţinuţi fiind acuzaţi că au vândut, în mod repetat, astfel de substanţe către consumatori de pe raza judeţelor Cluj, Mureş şi Suceava.
”La data de 10 noiembrie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc”, informează DIICOT Cluj.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada octombrie – noiembrie 2023, doi dintre inculpaţi au procurat, deţinut şi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (MDMA, amfetamină, 3-CMC), către consumatori de pe raza judeţelor Cluj, Mureş şi Suceava.
De asemenea, în luna octombrie 2023, au comercializat (două acte materiale) pentru suma totală de 11.000 lei, 303 comprimate ecstasy şi cantitatea de aproximativ 50 grame substanţă conţinând amfetamină şi cofeină (droguri de mare risc).
Cu privire la cel de al treilea inculpat, s-a reţinut că, împreună cu primul inculpat, la data de 9 noiembrie, a deţinut şi transportat cantităţile de peste un kilogram de canabis şi 100 de comprimate ecstasy, destinate comercializării, pentru suma de 23.000 lei, fiind prinşi în flagrant în municipiul Cluj-Napoca.
Ulterior, au fost puse în aplicare mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Mureş, la locuinţele inculpaţilor, fiind identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 100 grame cristal (3-CMC), 120 grame substanţă care conţine amfetamină şi cofeină, 203 comprimate ecstasy, 377 grame rezină de canabis, 200 grame canabis, precum şi alte mijloace de probă.
În cursul zilei de vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupărilor Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi Mureş, poliţiştilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj – Serviciul Criminalistic şi Serviciul Acţiuni Speciale şi Direcţiei Regionale Vamale Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE