Târgu Mureș: 140 de locuri noi, la creșele din “Unirii” și “Belvedere”, din 2024 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 695 Vizualizări

Târgu Mureș: 140 de locuri noi, la creșele din “Unirii” și “Belvedere”, din 2024

Primăria Târgu Mureș derulează două proiecte de anvergură care au ca obiectiv creșterea calității infrastructurii educaționale pentru învățământul preșcolar din municipiu: “Extindere și modernizare clădire pentru amenajare creșă strada Apaductului nr. 54-56”, respectiv “Amenajare grădiniță și creșă în cartierul Belvedere”.

Potrivit informațiilor furnizate de către viceprimarul liberal al municipiului Târgu Mureș, Alexandru György, care deține și calitatea de manager de proiect, în prezent, la noua creșă de pe strada Apaductului din cartierul Unirii lucrările sunt executate în proporție de circa 20%.

”Valoarea totală a investiției este 12,27 milioane de lei, inclusiv TVA, din care 2,84 milioane de lei valoare eligibilă, iar contribuția proprie a municipalității este de 9,42 milioane de lei. Noul termen de finalizare a lucrărilor este anul viitor, aici urmând să se creeze 80 de noi locuri pentru copiii de vârstă antepreșcolară”, a explicat managerul de proiect.

În ceea ce privește noua creșă din cartierul Belvedere, lucrările sunt mai avansate, la peste 40%.

”Noii indicatori tehnico-economici aprobați pentru obiectivul de investiții <Amenajare grădiniță și creșă în cartierul Belvedere> prevăd o valoare totală a lucrărilor de construcții-montaj de 12,05 milioane de lei, inclusiv TVA, din care circa 4 milioane de lei valoare eligibilă, iar restul de la bugetul local. Termenul de finalizare este în 2024, beneficiari urmând să fie 150 de elevi din învățământul preșcolar (90) și antepreșcolar (60)”, a menționat viceprimarul Alexandru György.

Ambele proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE