Amenzi în valoare de 73.500 de lei pentru tăierea ilegală de arbori Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

Amenzi în valoare de 73.500 de lei pentru tăierea ilegală de arbori

De la începutul anului până în prezent, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș au executat peste 160 de acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în cadrul cărora au surprins în 8 cazuri, în flagrant delict, 19 persoane care tăiau, fără drept, arbori din fondul forestier național și cărora le-au întocmit dosare penale și au aplicat peste 71 de sancțiuni contravenționale  în valoare de totală 73.500 de lei.

În continuarea eforturilor de protejare fondul a forestier național, echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, alături de organele silvice competente teritorial, au desfășurat în perioada 25-26 noiembrie a.c. o serie de activități menite să prevină și să combată infracțiunile silvice”, au transmis jandarmii mureșeni.

Două persoane, prinse în flagrant în timp ce tăiau ilegal arbori

În cadrul acestor acțiuni, au fost constatate și sancționate mai multe fapte ilegale, în domeniul silvic, pe raza comunelor Vânători și Beica din județul Mureș și anume:

1 infracțiune constând în tăierea neautorizată a arborilor din fondul forestier național,  conform art. 107 din Legea 46/2008–Codul Silvic. Celor două persoane, surprinse în flagrant de către jandarmi, le-au fost confiscate uneltele, materialul lemnos și li s-au întocmit actele de sesizare penală, care au fost înaintate organelor de poliție pentru continuarea cercetărilor.

2 contravenții sancționate cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, pentru transport de lemne fără documente.

Pentru a descuraja astfel de fapte, jandarmii vor intensifica acțiunile de prevenire și combatere a tăierii și transportului ilegal de lemne, în perioada următoare. Rămânem la datorie și reamintim cetățenilor că pot solicita sprijinul autorităților, la 112, când situația o impune”, mai transmit aceștia.

(L.P.)

Sursă foto: Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE