Campania „Stop violenţei împotriva femeilor” lansată de parlamentarii PSD Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Campania „Stop violenţei împotriva femeilor” lansată de parlamentarii PSD

Deputaţii şi senatorii PSD au lansat marţi, 28 noiembrie, la Palatul Parlamentului, campania „Stop violenţei împotriva femeilor”, o campanie naţională de popularizare a numărului de telefon de urgenţă unde orice persoană care se simte abuzată poate să sune.
La eveniment a participat majoritatea parlamentarilor social-democraţi şi toţi au purtat un tricou pe care scria „Stop violenţei împotriva femeilor” şi numărul de telefon de urgenţă – 0800.500.333 – la care poate apela orice persoană abuzată.
Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a afirmat că acest eveniment are rolul de a conştientiza populaţia cu privire la stoparea violenţei domestice şi a violenţei, în general.

„Ziua de 25 noiembrie înseamnă o zi foarte importantă la nivel internaţional, reprezintă Ziua internaţională pentru combaterea violenţei domestice. După această dată de 25 noiembrie fiecare ţară are posibilitatea, timp de 10 zile, şi eu cred că nu sunt suficiente doar 10 zile, să organizeze evenimente prin care să conştientizeze populaţia ţării, populaţia lumii, cu privire la stoparea violenţei domestice, violenţei împotriva femeilor, a tuturor formelor de abuz. Vreau să mulţumesc colegelor, colegilor de la grupurile parlamentare PSD, pentru faptul că astăzi au dat startul unor evenimente care înseamnă implicare şi ne dorim ca alături să avem cât mai mulţi cetăţeni ai României. Purtăm un tricou unde este afişat numărul de urgenţă unde orice persoană care se simte abuzată poate să sune cu încredere. Va primi ajutor”, a afirmat Intotero.
Senatorul PSD Gabriela Firea a menţionat că în toate judeţele ţării există locuinţe protejate în care femeile abuzate pot fi găzduite şi sprijinite.

„Vrem să dăm un mic imbold tuturor celor care ne urmăresc să nu tolereze abuzurile faţă de fete, faţă de femei, fie că sunt violenţe sau abuzuri emoţionale. Acum nu mai putem să spunem că nu putem să facem nimic, lege există, dar ea trebuie să fie aplicată şi depinde de fiecare dintre noi şi dintre cei care sunteţi acum receptivi la mesajul nostru să anunţăm, să comunicăm, fie că avem o prietenă, o colegă, o cunoştinţă, o vecină, care trece prin astfel de abuzuri emoţionale sau prin violenţă fizică, să anunţăm aceste fapte, iar viaţa să reintre pe un făgaş normal. În fiecare judeţ (…) există locuinţe protejate şi femeile pot să fie sprijinite, nu doar să aibă un acoperiş deasupra capului, alimente, medicamente, îmbrăcăminte, ci şi sprijin psihologic şi emoţional. Pot fi găzduite în aceste locuinţe protejate cu copiii. De asemenea, pot fi sprijinite să îşi găsească un loc de muncă şi să înceapă o viaţă nouă. Noi ne-am dori să fie din ce în ce mai puţine cazuri, de aceea milităm pentru conştientizarea acestui fenomen care, din păcate, în pandemie a fost în creştere şi luptăm cu toţii pentru a-l diminua”, a spus Firea.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE