Expoziții de artă, în derulare la Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 252 Vizualizări

Expoziții de artă, în derulare la Târgu Mureș

Reamintim mureșenilor faptul că actualmente se desfășoară mai multe expoziții de artă în locații tematice dispuse în mai multe zone ale municipiului. De la capodopere ale artei regionale, la exponate istorice, expozițiile acoperă un perimetru larg al orizonturilor artelor. Mureșenii iubitori ai istoriei și ai culturii, se pot delecta cu exponatele impresionante regăsite la aceste expoziții.

Expoziția „Capodopere ale artei băimărene” a fost vernisată în 8 noiembrie și este deschisă iubitorilor de artă până în data de 7 ianuarie, fiind realizată în cadrul Programului Patrimoniului Central European lansat de Fundația Moștenirii Culturale Construite din Europa Centrală. Expoziția reunește lucrări unice ale renumitei Școli de pictură din Baia Mare și poate fi vizitată în Galeria din Cetatea Medivală.

„Gepidae. Valea Mureșului în epoca migrațiilor timpurii” este o expoziție realizată de Secția de Arheologie a Muzeului Județean Mureș, vernisată în 16 noiembrie, care se desfășoară în clădirea Muzeului din Cetatea Medivală. Aici, iubitorii de artă se pot încânta cu vestigii din secolele IV-VII descoperite pe Valea Mureșului.

„Pallady. Jurnal intim” este o expoziție inaugurată în data de 20 noiembrie la Palatul Culturii din Municipiu, realizată de Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Muzeul Județean Mureș, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la nașterea artistului Pallady. Aici sunt expozate lucrări semnate de artist din colecția muzeului mureșean și două din caietele-jurnale aflate la Biblioteca Națională a României.

„Pești din vechimea timpurilor” este o altă expoziție realizată de Muzeul Juțean Mureș- Secția de Științele Naturii,în colaborare cu Complexul Muzeal Național Namț- Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț, care are loc în clădirea principală a acestei secții, care a fost reabilitată recent. La această expoziție, spectatorii pot vizualiza colecția de pești fosili oligoceni, cea mai emblematică colecție de acest gen din țară, comparabilă cu muzeele de la Darmstadt, Moscova, Viena, Paris etc…Expoziția cuprinde genuri și specii de pești repartizați în 30 de familii, care au viețuit în urmă cu cca. 30-33 milioane de ani în Marea Paratethys.

M.R.

Sursa foto: Muzeul Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE