Dan Tanasă: „Ciolacu, Grindeanu, Ciucă sunt și proști” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

Dan Tanasă: „Ciolacu, Grindeanu, Ciucă sunt și proști”

Răzvan Biro, președintele AUR Mureș, și deputatul Dan Tanasă au susținut o conferință de presă, vineri, de la ora 11.00. Răzvan Biro a vorbit despre campaniile și acțiunile umanitare desfășurate de partid, la nivel național și local, iar Dan Tanasă a vorbit despre protestele fermierilor și transportatorilor, atacând reacția autorităților.

„Iarna românilor”

În această perioadă, potrivit președintelui AUR Mureș, este în desfășurare o campanie de consultare a cetățenilor. „Până la data de 1 martie, ne dorim să ajungem în cât mai multe locuri, în toate localitățile din județ, pentru a ne interesa de problemele de actualitate pe care le întâmpină mureșenii”, a declarat Răzvan Biro. Acțiunea demarată de AUR, la nivel național, este denumită „Iarna românilor”. Au avut loc întâlniri cu cetățeni din Sărmașu, Iernut și Târgu Mureș.

Acțiuni umanitare, caravana medicală și caravana juridică

În perioada următoare, AUR Mureș va oferi sprijin și pachete cu alimente pentru familii și persoane aflate în nevoie. De asemenea, în județul Mureș, va ajunge și Caravana medicală AUR pentru sănătate, în perioada 19-24 februarie. „De la începutul lunii iulie 2023 și până la finalul anului, Caravana medicală a ajuns în 69 de localități din țară, în 24 de județe. Și de aceste servicii medicale gratuite au beneficiat aproximativ 12000 de persoane”, a precizat Răzvan Biro.

„AUR va dezvolta un nou proiect asemănător (…) și, anume, vom iniția o caravană juridică prin care vom acorda asistență juridică în multiple locuri din țară. Sunt foarte mulți români care întâmpină bariere în ceea ce presupune relația cu instituțiile locale și se confruntă chiar cu abuzuri din partea acestora”, a adăugat președintele AUR Mureș.

„Într-o democrație partidele de opoziție susțin mișcările de stradă”

„Considerăm că aceste proteste sunt cât se poate de legitime, Alianța pentru Unirea Românilor sprijină aceste proteste, la fel cum AUR a sprijinit și protestele profesorilor”, a afirmat deputatul Dan Tanasă. „Bătaia de joc a coaliției PSD, PNL, UDMR la adresa fermierilor și a transportatorilor trebuie să înceteze”.

Deputatul AUR a susținut că problemele fermierilor sunt generate și de importul masiv de cereale din Ucraina, precum și de exportul masiv de combustibil din România către Ucraina. Ambele ar trebuie oprite, din perspectiva AUR. Apoi, a spus că acuzațiile aduse AUR pentru implicarea în organizarea protestelor sunt nefondate. „Protestele au început în Europa încă din data de 8 ianuarie. (…) În Germania, fermierii au ajuns cu tractoarele până în centrul Berlinului. (…) Este ceva firesc, este de domeniul evidenței logice că într-o democrație partidele de opoziție susțin mișcările de stradă care au revendicări legitime.”

„Considerăm că atitudinea guvernării Ciolacu este absolut inacceptabilă. (…) Marionetele Grindeanu, Ciolacu, Ciucă și Iohannis îi blochează pe transportatori și pe fermieri pe centura Bucureștiului (…). Oamenii ăștia n-au spart nimic, n-au vrut să dărâme nimic, n-au încălcat absolut nicio lege. Au vrut să protesteze pașnic. Numai în societățile totalitare sunt interzise mișcările de protest”, a declarat Dan Tanasă.  A subliniat din nou că problemele transportatorilor și fermierilor sunt reale, apoi a adăugat: „îmi dau seama că Ciolacu, Grindeanu, Ciucă sunt și proști. Ei puteau să dezamorseze toată această chestiune ducându-se în stradă să vorbească cu oamenii.”

Soluțiile AUR

„Noi am venit cu o serie de soluții la aceste probleme: oprirea imediată a importului de cereale din Ucraina, oprirea imediată a exportului de combustibil către Ucraina pentru a limita fluctuațiile acestea ale prețului la motorină și la benzină; achiziția imediată a excesului de produse alimentare pentru rezerva de stat, reglementarea imediată a prețului la RCA (…); desființarea imediată a Autorității pentru Supraveghere Financiară și, evident, toate atribuțiile ASF-ului trebuie transmise la Banca Națională a României. Sunt chestiuni concrete care se pot face de azi pe mâine”, susține deputatul AUR.

Solidari, dar să ne vedem interesul

Întrebat dacă consideră că ar trebui să rămânem solidari cu Ucraina, Dan Tanasă a declarat că „trebuie să fim solidari, cum a fost încă de la începutul acestui război crud împotriva Ucrainei. (…) Suntem de acord să fim solidari, noi ce spunem este că grija guvernanților români trebuie să fie în primul rând cetățeanul român și interesele naționale ale României”.

Valentin COVACIU 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE