Regulamentul pentru sprijinirea sportului, subiect de dispută în rândul cluburilor târgumureșene Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

Regulamentul pentru sprijinirea sportului, subiect de dispută în rândul cluburilor târgumureșene

Conducerea Municipiului Târgu Mureș a organizat luni, 22 ianuarie, o întâlnire în cadrul căreia, s-a supus în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de sprijinire a activităților sportive din Municipiul Târgu Mureș.

În cadrul dezbaterii organizate la solicitarea mai multor structuri sportive, s-a prezentat regulamentul de sprijinirea a activităților sportive din Municipiul Târgu Mureș, urmând sesiunea de întrebări, răspunsuri și propuneri.

Virgil Măceșan, inspector la serviciul activității culturale și sportive a prezentat regulamentul care conținea 8 puncte principale: modalități de sprijin (criterii de sprijinirea a sportului de performanță, criterii de sprijinire a sportului pentru toți și criterii de sprijinire a sportului școlar), acordarea sprijinului, categoriile de solicitanți pentru care se acordă finanțări, depunerea documentației de finanțare, procedura de finanțare, alocarea sprijinului financiar, decontarea cheltuielilor și anexe.

În urma prezentării regulamentului, reprezentanții cluburilor sportive au putut lua cuvântul adresând întrebări sau precizând anumite neclarități.

O principală problemă care a fost ridicată făcea referire la inexistența unui plafon pentru sumele solicitate. Pentru că nu este stabilită o sumă maximă pentru fiecare proiect există riscul ca un singur solicitant să ia 30% din întreg bugetul alocat. Acesta este un aspect care trebuie foarte bine analizat din perspectiva reprezentanților structurilor sportive, care se simt nevoiți să atace această decizie prin căile de acces posibile.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE