Romgaz Mediaș, investiție la Grupul de Sonde 131 Filitelnic Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1900 Vizualizări

Romgaz Mediaș, investiție la Grupul de Sonde 131 Filitelnic

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, într-o ședință, că proiectul ”Sistem refulare nepoluant la Grup de Sonde 131 Filitelnic”, propus a fi amplasat în extravilanul localității Chendu, comuna Bălăușeri, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 17 ianuarie 2024 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, proiectul aparține Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș și prevede ”realizarea unui sistem de refulare nepoluant”, astfel încât instalaţia proiectată să asigure ”separarea şi măsurarea apei antrenate în circuit închis fără poluarea mediului înconjurător, asigurându-se totodată o creştere a productivităţii sondei.”

”Conducta de refulare care se va monta prin îngropare în sol va fi cu lungimea de 56 de metri. Împrejmuirea pentru zona ”colțarelor” se va extinde cu 57 de metri pătrați. Împrejmuirea pentru zona”poligoanelor” se va extinde cu 59 de metri pătrați. Se va săpa o groapă pentru execuţia fundației separatoarului vertical și se vor săpa gropi pentru realizarea fundațiilor pentru montajul stâlpilor de susținere pentru conducte. Aceaste gropi vor fi săpate cu un buldoexcavator și manual. Conductele sunt confecţionate din oţel carbon rezistent la coroziune şi presiune. Componentele instalaţiei vor fi supuse la probe de presiune. Suprafață totală afectată de lucrări este de 398 de metri pătrați”, se menționează în documentul citat.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE