Zilele Ursului la Grădina Zoologică Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

Zilele Ursului la Grădina Zoologică Târgu Mureș

În perioada 1-4 februarie, Grădina Zoologică din Târgu Mureș va găzdui Zilele Ursului, eveniment care va evidenția tradițiile asociate acestui animal.

Pe data de 2 februarie, la ora 11:00, în cadrul celebrării Zilei Ursului, se va desfășura tradiționala prognoză meteo, unde urșii vor face previziuni legate de condițiile meteorologice viitoare. Este un moment plin de tradiție, oferind participanților șansa de a observa comportamentul urșilor și de a interpreta semnificațiile acestuia în ceea ce privește prognoza meteo.

„Cum se știe, în fiecare an, în 2 februarie ursul își părăsește bârlogul devenind astfel un bun indicator meteorologic. Conform tradiţiei, el îşi priveşte umbra în zăpadă. Dacă este frig sau ceaţă şi nu-şi vede umbra, îşi părăsește bârlogul şi îşi vede de treburi prin pădure. Dacă timpul este frumos, cu soare şi îşi vede umbra pe zăpadă, intră din nou în bârlog, pentru că iarna va mai dura 40 de zile”, se precizează pe pagina de Facebook a Grădinii Zoologice Târgu Mureș.

Totodată, în perioada 1-4 februarie, vizitatorii sunt invitați să se alăture jocului special, care constă în completarea unui rebus cu tematică de urs. Acest joc aduce un element distractiv și educativ, încurajând participanții să exploreze informațiile despre urși amplasate pe cele nouă panouri informative din Grădina Zoologică.

(D.C.)

Sursa foto: Facebook/ Târgu Mureș Zoo

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE