Școală mică, cu suflete mari Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 408 Vizualizări

Școală mică, cu suflete mari

Vineri, 9 februarie, s-a organizat competiția ONSS Fotbal – Cupa ISF, la care au participat copiii din categoria de vârstă 2008 sau mai mici. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, acesta fiind organizat în fiecare an școlar.

Școlile care au participat la competiția sportivă au fost: Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” și Şcoala Gimnazială „Dr. Bernády György”, toate școlile fiind din municipiul Târgu Mureș.

Servicii educaţionale pentru copiii cu cerinţe educative speciale

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1 din Târgu-Mureş este o instituţie de învăţământ care asigură accesul la educaţie, prin educaţie formală şi servicii educaţionale, copiilor cu cerinţe educative speciale, şcolarizaţi atât în învăţământul special, cât şi în învăţământul de masă.

„Misiunea centrului nostru este integrarea copiilor cu nevoi speciale în comunitate, dezvoltarea activităţilor creative şi expresive ale copiilor, participarea elevilor la acţiuni şi activităţi prin care să simtă sensibilizarea întregii comunităţi, că fac parte din comunitate, că nu sunt excluşi şi astfel, sentimentul că sunt marginalizaţi nu va mai domina în viaţa lor”, a declarat prof. Albu Balint.

Calificare la faza județeană

În urma meciurilor disputate, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1 din Târgu-Mureş s-a calificat la faza județeană, alături de Școala Gimnazială „George Coșbuc”. Faza finală va fi organizată tot de Inspectoratul Școlar Județean Mureș în data de 15 sau 16 martie, data exactă fiind comunicată când se va decide.

Copiii din cadrul acestui Centru Școlar care au participat la competiție sunt: Otvos Csaba, Szabo Jozsef, Kurcsi Alexandru, Grekuj Barna, Denis Radu, Sergiu Panaite, Laslo David și Alexandru Lăcătuș, fiind ajutați de kinetoterapeuții Lucian Moldovan și Cătălin Oprea.

„Este o performanță unică pentru școala noastră și sperăm ca această poveste să continue cu succes și la faza județeană. Pentru noi această performanță este un bonus. Misiunea centrului nostru este de a integra copiii cu nevoi speciale în comunitate și de a-i ajuta să crească și să se dezvolte. Aș dori să le mulțumesc și ambilor directori din școală, pentru susținerea necondiționată ca activitatea noastră să se desfășoare în cele mai bune condiții posibile”, a mai declarat prof. Albu Balint.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE