Doi pui de urs, descoperiți lângă o gospodărie din localitatea Iclănzel. Oamenii se tem de un posibil atac al ursoaicei Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1804 Vizualizări

Doi pui de urs, descoperiți lângă o gospodărie din localitatea Iclănzel. Oamenii se tem de un posibil atac al ursoaicei

Un grup de tineri care a ieșit într-o pădure din localitatea mureșeană Iclănzel să culeagă ghiocei, a dat nas în nas cu bârlogul unei ursoaice. Din fericire, în momentul întâlnirii inopinante în bârlog se aflau doar doi pui, de numai câteva săptămâni, ursoaica fiind plecată să caute hrană. Localnicii se tem acum de un posibil atac, având în vedere că bârlogul a fost descoperit în imediata apropiere a unor gospodării.

Descoperirea a creat panică, dar și uimire, în rândul localnicilor din satul Iclănzel, mai ales că localitatea se află într-o zonă în care urșii nu se aventurează, iar asemenea întâlniri nu au avut loc niciodată, potrivit sătenilor. Oamenii se tem acum de un posibil atac al sălbăticiunilor asupra animalelor și terenurilor lor.

Bârlogul în care se aflau cei doi pui a fost descoperit de un grup de tineri care ieșiseră să culeagă ghiocei. Mare le-a fost mirarea când, sub scoarța unui copac aflat la doar câțiva metri de o gospodărie, au dat peste doi pui de urs culdușiți în așteptarea mamei. Norocul tinerilor a fost că ursoaica nu se afla în zonă când întâlnirea a avut loc.

Pui de urs, descoperiți la mai puțin de 500 de metri de o gospodărie

Am crezut că e glumă. Aici, la 500 metri, poate că vin la oameni la case… dacă are și pui e flămândă. Trebuie să caute hrană să manânce ceva. Cineva le-a dat drumul aici. Cine știe, vine ursul, mănâncă oameni și nu face nimeni nimic”, declară un localnic uimit de întâmplare. „Acolo sunt animale, aici vaci, porci, oi. Am mai auzit că dau târcoale urșii, dar nicioadată nu au fost să coboare până la sat”, mai spune un locuitor al satului.

Deși până în prezent nu au mai existat astfel de cazuri, cel mai probabil ursoaica a fost atrasă de zona liniștită  în momentul în care și-a căutat un loc unde să dea naștere puilor ei, ca mai apoi să îi crească în tihnă, cu toate că localitatea se află într-o zonă de câmpie, iar urșii sunt obișnuiți să rămână în zona de munte sau deal. Acest lucru le-a ridicat suspiciuni localnicilor care cred că animalul a fost adus intenționat din altă parte.

N-au fost la noi urși până acum. Nu avem ce să facem, nu mai megem acolo și gata. Nu-i normal, într-adevăr, dar sunt animale sălbatice, se cuibăresc și ele pe unde pot”, „Nu s-a auzit până acum să fie, mai ales în zona noastră. Cresc puii, crește porumbul, poate să umble și prin porumb… Cam periculos, vin copiii noaptea de la lucru, nu ști niciodată ce se poate întâmpla”, spun indignați localnicii, potrivit stirileprotv.ro.

Oameni le cer autorităților ca familia de urși să fie mutată cât mai departe de zona locuită.

(L.P.)

Sursa foto: stirileprotv.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE