Alianța Dreapta Unită, protest în fața Prefecturii Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1643 Vizualizări

Alianța Dreapta Unită, protest în fața Prefecturii Mureș

Alianța Dreapta Unită (ADU), prin președinții Adrian Giurgiu (USRM Mureș), Radu Pescar (PMP Mureș) și Mihai Fărcaș (FD Mureș), a depus luni, 11 martie, la Instituția Prefectului – Județul Mureș, un memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului României cu privire la adoptarea Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, din anul 2024, și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

”În 11 martie la ora 11, toate oranizațiile județene ale ADU din România s-au sinconizat într-un strigăt și un apel la demnitate, democrație și corectitudine, pentru a respecta drepturile celor care votează. În data de 8 martie, de zua femeii, guvernarea PNL & PSD au considerat să ne facă o surpriză plăcută, spre a limita dreptul a vot și a limita dreptul partidelor alese la nivel local, național și european de a avea reprezentare în secțiile de votare. Din această cauză ne-am adunat aici cu mesajul că abuzul de orice fel nu va fi tolerat în România”, a declarat Mihai Fărcaș, președintele PMP Mureș.

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21/2024 pentru comasarea alegerilor europarlamentare și locale modifică elemente esențiale în ceea ce privește desfășurarea alegerilor și mandatele aleșilor locali, cu doar trei luni înainte de data propriu-zisă a scrutinului, ceea ce contravine flagrant standardelor constituționale, dar și internaționale.

„Suntem aici la Prefectura Mureș pentru a depune un memoriu, care trebuie transmis mai departe Guvernului. În România legile ar trebui respectate, mai ales legile electorale, cele care garantează democrația din țara noastră. Avem nevoie ca legea să se respecte indiferent dacă este an electoral sau nu. Este important în acest an electoral să se respecte toate prevederile, nu doar cele care convin unora vremelnici la guvernare. Vom pretesta la fiecare abuz la adresa democrației,  la fiecare abuz de putere, vom încerca să readucem România pe calea ce dreaptă”, a declarat deputatul Adrian Giurgiu, președintele USR Mureș.

Deși pe 9 iunie avem alegeri pentru Parlamentul European, se constantă că Guvernul Ciolacu îngreunează dreptul de a participa în condiții egale pentru partidele care au reprezentare în Parlamentul European. Cu toate că nu au participat la alegerile europarlamentare și nici nu au reprezentanți de drept în legislativul european, organizațiile aparținând minorităților naționale sunt desemnate de drept cu membri în birourile secțiilor de votare din întreaga țară și din străinătate. PMP, cu doi membri în Parlamentul European și cu structuri politice de reprezentare în administrația publică locală din toate județele României, nu va avea membri în secțiile de votare pentru că Partidul Comasat Român ne îngrădește drepturile electorale. Au modificat legea până au scos PMP din secțiile de votare, condiționând participarea în birourile electorale de tragerea la sorți. Putem spune, cu toată certitudinea, că PMP a ajuns cel mai hărțuit partid din politica românească.

”Depunem un memoriu al disperării pentru repectarea statului de drept, democrația, și a nu ne discrimina într-un mod atât de evident. PMP a fost scos din Parlamentul României la ultimele alegeri, cu un rezultat de 4.99%  și un număr de peste 1.600 de contestații valide, dar care nu au fost acceptate de celelalte partide”, a declarat Radu Pescar, președintele PMP Mureș.

Acest demers este unul amplu, organizat de PMP în toate județele țării, pentru că românii trebuie să știe cum PSD și PNL erodează democrația. Totodată, la nivel național, liderii Alianței Dreapta Unită au solicitat Avocatului Poporului să atace, de urgență, la CCR ordonanța comasării alegerilor. Având în vedere că în această situație se află doar Partidul Mișcarea Populară, cerem Guvernului, prin Instituția Prefectului Județului Mureș ca această măsură profund discriminatorie să fie eliminată din procesul electoral.

În cazul în care Guvernul României nu va modifica conținutul ordonanței, în sensul în care partidele cu reprezentare în Parlamentul European să poată participa la procesul electoral în condiții egale cu celelalte partide care au membri în Parlamentul European, dar și în Parlamentul României, PMP va sesiza instituțiile internaționale cu privire la acest abuz fără precedent.

(I.A.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE