România, la prima ediție a Ligii Națiunilor de Teqball Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

România, la prima ediție a Ligii Națiunilor de Teqball

România se află printre cele opt reprezentative care vor participa la prima ediție a Ligii Națiunilor de Teqball  2024, organizată de Confederația Europeană de Teqball (CETEQ) în Belgia, pe 6-7 aprilie, aceasta fiind prima competiţie europeană destinată echipelor naţionale.

„Nou înfiinţata Confederaţie Europeană de Teqball (CETEQ) a pus bazele primei competiţii continentale la acest sport, destinată echipelor naţionale. CETEQ Nations League 2024 cuprinde patru etape, iar la start s-au înscris opt ţări: Slovacia, România, Portugalia, Polonia, Ungaria, Franţa, Danemarca şi Belgia. Ca noutate principală, CETEQ Nations League este prima competiţie în care contează rezultatele generale ale ţării şi nu cele individuale ale sportivilor. Pe parcursul celor patru etape, din acest an, fiecare ţară va întâlni de două ori celelalte selecţionate înscrise, la şase probe: simplu masculin/feminin, dublu masculin/feminin, dublu mixt şi U19 (juniori)”, a anunţat, vineri, Federaţia Română de Teqball, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit conducerii Federației Române de Teqball, sistemul turneelor de teqball este inovativ în cadrul Ligii Națiunilor, unde un meci se încheie atunci când o echipă atinge 60 de puncte, după fiecare tranșă de 10 puncte jucate, proba fiind schimbată. Echipa înfrântă are opțiunea de a alege proba următoare, fiind obligată să parcurgă toate cele 6 categorii menționate. În absența unui punctaj de 60 de puncte după cele 6 categorii, proba următoare este selectată la liber.

Prima etapă a Ligii Națiunilor CETEQ este programată în Belgia, în localitatea Wavre, în zilele de 6-7 aprilie, concomitent cu evenimentul Belgian International Teqball Open, conform Federației Române de Teqball.

Potrivit agerpres.ro, etapa a doua va avea loc la începutul lunii august, la Varşovia, etapa a treia, la sfârşitul lunii septembrie, la Paris, locaţia ultimei etape urmând să fie stabilită în perioada următoare.

La start cu Polonia, Ungaria, Danemarca şi Portugalia

Echipa României va întâlni în prima etapă Polonia, Ungaria, Danemarca şi Portugalia, iar la finalul ediţiei inaugurale va fi întocmit un clasament european, pe baza punctelor obţinute în cele patru etape.

Intenţia Confederaţiei Europene de Teqball este ca ediţia din 2025 să se dispute în sistemul a două ligi valorice, ţările care se vor înscrie anul viitor urmând să evolueze în al doilea eşalon al competiţiei.

Potrivit aceleiași surse, România va fi reprezentată la această competiţie de următorii sportivi: la simplu masculin de Apor Gyorgydeak, Arnold Szilagyi, Szabolcs Ilyes, Hunor Kristaly, Istvan Sagyebo, Zoltan Kiss şi Sebastian Jecu, la simplu feminin de Kinga Barabasi şi Kriszta Lakatos, la dublu masculin de Apor Gyorgydeak (va face pereche cu maghiarul Adam Blazsovics), Hunor Kristaly/Sebastian Jecu, Szabolcs Ilyes/Peter Gergely, Bence Bence/Mate Matyas, iar la dublu mixt de Kinga Barabasi/Arnold Szilagyi şi Kriszta Lakatos/Zoltan Kiss.

„Openul internaţional al Belgiei va reuni la start cei mai buni sportivi ai lumii, la cele cinci probe consacrate. Conform datelor transmise de organizatori, la simplu masculin vor participa 30 de sportivi, împărţiţi în 10 grupe a câte trei jucători. Primii clasaţi, plus cei mai buni şase de pe locurile doi, se vor califica în faza eliminatorie. La simplu feminin participă 24 de jucătoare, împărţite în opt grupe de calificare, primele două avansând în runda următoare. La dublu masculin şi dublu mixt, cele 24 de echipe vor juca în grupe de câte trei, primele două clasate din fiecare obţinând calificarea în eliminatorii. La dublu feminin sunt permise înscrieri pentru 12 echipe, primele două clasate, din cele patru grupe urmând să joace în sferturile de finală”, a mai arătat Federaţia Română de Teqball.

(D.C.)

Sursa foto: Facebook – CETEQ – Confédération Européene de Teqball

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE