VIDEO – Grădina Zoo din Târgu Mureș s-a bucurat de primirea unui nou membru. S-a născut un puiuț de Mara de Patagonia Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1468 Vizualizări

VIDEO – Grădina Zoo din Târgu Mureș s-a bucurat de primirea unui nou membru. S-a născut un puiuț de Mara de Patagonia

Grădina Zoologică din Târgu Mureș a anunțat marți, 2 aprilie, că s-a mărit numărul de „locuitori” ai grădinii, după ce s-a născut un noi pui de Mara de Patagonia, o specie de rozătoare care face parte din familia Caviidae, rasă cunoscută și ca Iepurele de Patagonia, chiar dacă nu face parte din familia iepurelui sălbatic.

S-a născut un nou pui de Mara în Grădina Zoologică din Târgu Mureș”, a transmis Târgu Mureș Zoo pe pagina oficială de Facebook.  

Mara de Patagonia este una dintre cele mai mari rozătoare de pe pământ, cu o greutate medie de opt kilograme, cu exemplare care pot ajunge până la 16 kilograme maxim. Această rozătoare face parte din familia celor mai mari mamifere endemice din Argentina. Picioarele inferioare sunt extrem de lungi și foarte puternice, asemănătoare cu cele ale artiodactililor mici, pe care le folosește pentru a alerga cu viteză mare atunci când se simte amenințată. Este cea mai rapidă rozătoare, putând ajunge la 45 km/h.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Târgu Mureș Zoo/ Marosvásárhelyi Állatkert

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE