Mureșean care se dădea drept jandarm, reținut pentru înșelăciune și folosirea de calități mincinoase Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1105 Vizualizări

Mureșean care se dădea drept jandarm, reținut pentru înșelăciune și folosirea de calități mincinoase

Un bărbat din județul Mureș a fost reținut, miercuri, 3 aprilie, de către autoritățile mureșene , după ce timp de aproape un an s-a dat drept jandarm pentru a solicita, cu titlu de împrumut, sume mari de bani de la diferite persoane. Bărbatul s-a prezentat în fața persoanelor vătămate ca fiind membru al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș pentru a le câștiga încrederea, apoi le solicita sume mari de bani pe care, zicea el, că le înapoiază în scurt timp, lucru care nu se întâmpla.

La data de 3 aprilie 2024, politistii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mures, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Târgu Mureș, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză privind săvârşirea infracțiunii de înșelăciune, prin folosirea de calități mincinoase”, a transmis biroul de comunicare a Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Astfel, autoritățile au descoperit în urma perchezițiilor că în perioada octombrie 2022 – august 2023, bărbatul ar fi solicitat diverse sume de bani de la diferite persoane, cu titlu de împrumut. „Pentru a obține încrederea persoanelor vătămate, acesta s-ar fi prezentat drept jandarm, arătându-le, în acest sens, fotografii cu el în uniforma de serviciu. Astfel, urmare a activităților specifice de cercetare penală, față de cel în cauză, la data de 3 aprilie, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, mai declară polițiștii mureșeni.

Actiunea s-a desfășurat cu sprijinul Poliției municipiului Sighisoara, Serviciului Criminalistic și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE