Proiect PNRR de 2,4 milioane de lei aprobat de Consiliul Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1181 Vizualizări

Proiect PNRR de 2,4 milioane de lei aprobat de Consiliul Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș a aprobat joi, 4 aprilie, cu prilejul unei ședințe extraordinare desfășurată online, proiectul ”Renovare, extindere și echipare cu calculatoare și echipamente tehnice a bibliotecilor ce vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), la valoarea totală de 2.464.045 de lei, fără TVA.
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), în calitate de coordonator de reforme și investiții din PNRR, a relansat a competiția privind “Finanțarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”, iar termenul limită de depunere a proiectelor este 5 aprilie 2024, ora 12.00.
”Prin adresa nr. 358/27 martie 2024, înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub nr. 9009/28 martie 2024, Biblioteca Județeană Mureș ne comunică intenția de a depune un proiect în calitate de lider de parteneriat și identificarea la nivel de județ a următorilor parteneri, respectiv UAT: Municipiile Târnăveni și Reghin; Orașele Luduș, Iernut, Miercurea Nirajului, Sărmașu; Comunele Adămuș, Albești, Breaza, Crăiești, Gălești, Ibănești, Saschiz, Valea Largă, Zau de Câmpie, precum și bibliotecile publice aflate în subordonare”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.
Conform aceleiași surse, s-a încheiat un parteneriat cu Asociația Centrul de Proiecte Educaționale și Culturale, în vederea asigurării componentei de informare și conștientizare a stakeholderilor.
”Două dintre biblioteci – Biblioteca Județeană Mureș prin Filiala Dâmbudin Municipiul Târgu Mureș, imobil aflat în proprietatea publică aJudețului Mureș, și Biblioteca Comunală Adămuș – vor fi propuse pentru activitatea de renovare și dotare, iar celelalte doar pentru dotare. Ghidul nu prevede obligativitatea cofinanțării din partea solicitantului. Proiectul va fi depus spre finanțare și implementat de către Biblioteca Județeană Mureș”, a adăugat Péter Ferenc.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE