Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1543 Vizualizări

Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt convocați să participe joi, 25 aprilie, de la ora 14.00, în Sala 45 a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, la ședința ordinară a lunii aprilie a Consiliului Local Târgu Mureș.

Potrivit convocatorului, document făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumrues.ro, ordinea de zi a ședinței conține următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare a serviciilor sociale din Municipiul Târgu Mureș (2024-2029).

2. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 6,36 metri pătrați situat în raza teritorială a municipiului Târgu Mureș, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 144, către SC Noar SRL

3. Proiect de hotărâre privind modificarea articolului nr. 7 al Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș nr. 36 din 29 februarie 2024, privind închirierea prin licitație publică, a unui număr de șapte locații aparținând domeniului public al Municipiului Târgu Mureș, fiind înscris în CF nr. 126668 (nr. CF vechi: 9038/N/LXVI) având valoare de inventar 2.237.022,3 lei, destinate amplasării de construcții provizorii din lemn (construcții modulare, containere acoperite pe exterior cu lemn/ lambriu lemn), pentru activități comerciale la Grădina Zoologică aprobarea documentației de atribuire, aprobarea componenței comisiei de evaluare şi membrii supleanți.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii unor contracte de închiriere/ comodat pentru spațiile cu altă destinație decât aceea de locuințe

5. Proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Proiect tip – construire creșă mare, strada Milcovului nr. 1-5, municipiul Târgu Mureș, Județul Mureș”.

6. Proiect de hotărâre privind acordarea unor despăgubiri către SC Medarom SRL ca urmare a rezilierii contractului de concesiune nr. 63/7 iunie 2017 în vederea realizării proiectului ”Modernizarea transportului public de călători CMISS129526 – Contract de finanțare nr. 5125/5 martie 2020 – POR 2016-2020”.

7. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință a Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș, pentru perioada mai – iulie 2024.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării unui concurs de idei pentru concepția artistică „Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989”.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism „Plan urbanistic zonal – stabilire reglementări urbanistice pentru construire locuință unifamilială, organizare accese și infrastructură edilitară”, cu regulamentul local de urbanism aferent, strada Ioan Vescan fără număr. Inițiator: Ghejan Ștefan.

10. Proiect de hotărâre privind modificarea articolului 2, punctul 1, punctul 2, punctul 3 și punctul 4 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş nr. 3 din 2 noiembrie 2020 (renumerotată cu nr. 182/2 noiembrie 2020) privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş, cu modificările şi completările ulterioare.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării la evenimentul „Noaptea Muzeelor” și a taxelor specifice aplicabile pe durata evenimentului în data de 18 mai 2024.

12. Proiect de hotărâre privind organizarea evenimentului „Dreamnight at Zoo” și a accesului cu titlu gratuit pe durata evenimentului pentru copii cu dizabilități și pentru familiile acestora, în data de 7 iunie 2024.

13. Proiect de hotărâre privind intrarea cu titlu gratuit în Grădina Zoologică pentru copii cu vârsta între 1-18 ani, în data de 1 iunie 2024 – Ziua internațională a copilului

14. Proiect de hotărâre privind modificarea listei Anexă la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș nr. 373 din 26 octombrie 2023, privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat și particular din municipiul Târgu Mureș, în anul şcolar 2023-2024.

15. Proiect de hotărâre privind modificarea articolului 8 din Hotărârea Consiliului Local nr. 311/30 septembrie 2021 privind reorganizarea Serviciului public Administrația Grădinii Zoologice și a Serviciului Administrarea Platoului Cornești din cadrul Municipiului Târgu Mureș și înființarea Serviciului public Administrația Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești – instituție publică de interes local cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local Municipal Târgu Mureș, modificarea corespunzătoare a structurii organizatorice, aprobarea organigramei, a numărului de personal și a statului de funcții cu modificările și completările ulterioare.

16. Proiect de hotărâre privind declararea investiției ”Construire sală de sport la Școala Gimnazială ”Friedrich Schiller” din Târgu Mureș, ca fiind de interes public local.

17. Proiect de hotărâre privind declararea de utilitate publică a obiectivului de investiții „Construire parking subteran în zona fostului Hotel Parcˮ.

18. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți – conform anexei nr. 1, pentru obiectivul ”Extindere și modernizare clădire pentru amenajare creșă, strada Apaductului nr.54-56”, prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritate de investiții 4.4, Obiectiv Specific 4.5 Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea partajului voluntar asupra imobilului situat în strada Rozelor 1/A.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea sumelor pentru finanțarea nerambursabilă (de la bugetul local) a proiectelor de și pentru tineret, pentru anul 2024.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Ecolect Mureș”.

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea validării Dispoziției de Primar nr. 382 din 28 martie 2024 referitoare la modificarea bugetului Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureș pe anul 2024 și rectificarea bugetului Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureș pe anul 2024.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE