Pensionarii mureșeni își vor putea primi pensiile înainte de venirea Paștelui? Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 342 Vizualizări

Pensionarii mureșeni își vor putea primi pensiile înainte de venirea Paștelui?

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, la începutul acestei săptămâni, ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, să facă tot posibilul pentru a acorda pensiile înainte de venirea sărbătorilor Pascale. Solicitarea prim-ministrului a fost făcută marți, 23 aprilie, înainte de ședința de Guvern.

O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax. Astfel, Poșta Română va avea, începând cu săptămâna viitoare, program special, tocmai pentru a înainta plățile către pensionarii din țară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Muncii, Raul Giulea, Casa națională de Pensii și Casele județene de pensii vor face eforturi pentru ca pensiile să ajungă la timp în conturile celor care primesc banii pe card, fiind vizați de această înaintare și pensionarii care primesc banii prin mandat poștal.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a redactat proiectul de hotărâre de guvern prin care pensiile să fie plătite înainte de sărbătorile pascale. Îl vom înainta în şedinţa de guvern următoare. Din câte ştiu în momentul acesta, şedinţa este programată să aibă loc joi. Atunci va fi introdus acest proiect de hotărâre de guvern în şedinţa de guvern. Ziua obişnuită de plată pentru cei care îşi primesc pensiile în cont sau pe card, cum spunem noi, este după cea de a 12-a zi a lunii. În acest moment se fac toate eforturile la Casa Naţională de Pensii pentru ca banii să intre înainte de Paşte. Este şi un efort pe care îl fac colegii noştri din Casele Teritoriale de Pensii. Gândiţi-vă numai ce înseamnă să tipăreşti aproape cinci milioane de tichete de pensii. Asta se adaugă şi eforturilor pe care oricum ei le fac în această perioadă, în care se face reevaluarea dosarelor de pensii înainte de aplicarea Legii 360/2023”, a explicat acesta, potrivit romania-actualitati.ro.

Pensionarii din județul Mureș își vor primi pensiile înainte de Paște

Astfel, Poșta Română, și implicit oficiile poștale din județul Mureș, anunță că va avea un program special în perioada 1-6 mai 2024.

În 1 mai, de Ziua Națională a Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise, în 2 mai toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor funcționa conform programului normal de lucru, iar în perioada 3 mai, Vinerea Mare – 6 mai, luni, a doua zi de Paște, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise. Începând de marți, 7 mai, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru.

Cu toate acestea, oficiile poștale din județ vor face tot posibilul ca pensiile să ajungă la destinatari înainte de venirea sărbătorilor Pascale.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE