Comuna Chibed, într-o nouă etapă de dezvoltare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1052 Vizualizări

Comuna Chibed, într-o nouă etapă de dezvoltare

După o activitate de peste două decenii în fruntea Primăriei Comunei Chibed, primarul acestei localități, Dósa Sándor, a decis să predea ștafeta administrației publice locale tinerei generații reprezentată de către Zakariás Botond Csaba, candidatul UDMR la alegerile locale care se vor desfășura în data de 9 iunie.
Reporter: Când ați început activitatea în administrația publică locală?
Dósa Sándor, primarul comunei Chibed: Am început activitatea în administrația publică locală în 1996 și ca primar în 2003 când comuna Chibed s-a despărțit din unitatea administrativ-teritorială Ghindari.
Rep.: Cum a evoluat de atunci și până în prezent comuna Chibed?
D.S.: Evoluția comunei Chibed a intrat din acel moment pe un drum foarte bun, cu o accelerație pe măsură din punct de vedere al dezvoltării, datorită faptului că nu eram centru de comună atunci când am aparținut de comuna Ghindari și după despărțirea de Ghindari am devenit cum se spune ”stăpânul nostru”, adică localitatea noastră avea un singur sat aparținător, Chibed, iar toate problemele au putut fi rezolvate mult mai ușor. De atunci a început introducerea gazului metan, a canalizării, a apei potabile, au fost realizate și asfaltări, s-a modernizat căminul cultural, infrastructura de sport, școala și grădinița, și așa mai departe. Aș putea enumera foarte multe investiții pe care am reușit să le realizăm în ultimii 20 de ani.
Rep.: Ați luat decizia de a nu mai candida la alegerile locale din acest an… De ce această hotărâre?
D.S.: Se știe că după 21 de ani în care ești primar într-o localitate, chiar dacă ești bun sau foarte bun, totuși, trebuie ca la un moment dat să te înlocuiască cineva. În plus, sunt de părere că trebuie să facem loc și tinerilor, care să își demontreze calitățile pe care le au. Astfel, susțin ca activitatea mea să fie continuată de un tânăr în vârstă de 36 de ani care va candida pentru funcția de primar din partea UDMR. Mi-am propus să îl ajut cu toată experiența pe care am acumulat-o în anii în care am condus activitatea Primăriei Comunei Chibed.
Rep.: Cum vedeți viitorul comunei Chibed, precum și viitorul regiunii?
D.S.: Viitorul localității îl văd tot din prisma dezvoltării, așa cum văd de altfel și viitorul județului Mureș. A început o dezvoltare semnificativă și în comuna noastră, și în tot județul Mureș.


Dezvoltare vizibilă ”cu ochiul liber”
În urmă cu câteva zile, comuna Chibed a fost vizitată de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, care a făcut apoi pe pagina sa de Facebook o postare intitulată ”Dezvoltarea la Chibed se vede cu ochiul liber.”
”Străzile au fost asfaltate, iluminatul public a fost modernizat, se vor construi locuințe de serviciu și o stație de încărcare electrică. Această tendință trebuie să continue. Noul candidat la funcția de primar, Zakariás Botond Csaba, este o garanție în acest sens. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie să fim acum cu adevărat puternici și uniți: aici, în Chibed, în consiliul județean și la Uniunea Europeană!”, a punctat președintele Consiliului Județean Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE