Kusudama – Arta florilor care nu se ofilesc Business
  • ionut.oprea
  • 0 comentarii
  • 343 Vizualizări

Kusudama – Arta florilor care nu se ofilesc

111Cadouri speciale sau decorațiuni exclusive, încărcate de istorie și farmec, sunt creeațiile mureșencei Andreea Suto. Flori și sentimente care nu se ofilesc. „Să ne imaginăm că avem propriul nostru univers, plin de culoare, sentimente, zâmbete”.

Reporter: Cum ai început?

Andreea Suto: Anul trecut am descoperit întâmplător o broşură în care erau prezentate florile care nu se ofilesc, creaţii deosebite realizate prin tehnica Origami. Mi-au plăcut atât de mult încât am început să exersez până în mometul în care am reuşit să creez un glob floral. În scurt timp a devenit o pasiune şi am început să diversific gama de flori. Fiind încurajată de prieteni, colegi, cunoştinţe, am dorit să împărtăşesc creaţiile şi astfel a luat naştere “Culori pentru Suflet”.

112 andreea origami

Rep.: De unde sunt inspirate?

A.S.: Numele provine din cuvintele japoneze kusuri – medicină şi tama – minge. Ele sunt originare din China, si au fost introduse în Japonia în perioada Heian, 794 a.d. – 1192 a.d. Tot în China ele au un rol de protecţie împotriva răului, fiind considerate adevărate talismane. În cultura japoneză însă, rezultatul nu este un simplu glob floral decorativ, ci reprezintă o amuletă. Rolul ei este acela de a contribui la armonia spaţiului interior. Există nenumărate modele de kusudame. Ele se realizează din hârtie de orice tip, grosime şi culoare, de la simple coli de scris, sau hârtie de împachetat, până la hârtia specială de origami. Dimensiunile, culorile, gradul de dificultate şi formele diferă de la un model la altul, fiecare kusudama fiind unică prin detaliile ei.

Rep.: Cum pot fi ele folosite?

A.S.: Destinaţia acestor sfere de hârtie este simplă: kusudamele reprezintă obiecte de artă, sunt create cu multă delicateţe şi pasiune, devenind apoi obiecte decorative speciale, ieşite din mediocritatea celorlalte decoraţiuni obişnuite. O kusudama este un cadou perfect, inedit, pentru o persoană dragă, efectul creat de ea este unul puternic plăcut. Kusudamele sunt ideale şi pentru decorarea caselor şi a sălilor pentru diferite evenimente special.

113 C arta florilor

Comenzi și detalii:

www.culoripentrusuflet.com

www.facebook.com/CuloriPentruSuflet

Andreea Suto – telefon 0743-019 .096

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE