Mureș: Exercițiu ISU în realitate virtuală Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 155 Vizualizări

Mureș: Exercițiu ISU în realitate virtuală

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Horea” al județului Mureș, a avut loc miercuri, 10 martie, un exercițiu în realitate virtuală, cu tema ,,Activitatea componentelor Sistemului Național de Management în Situații de Urgență pe linia realizării managementului unor situații de urgență cu implicații în afara amplasamentului la SC Vitafoam România SRL Luduș”.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții ISU ,,Horea” al județului Mureș, scenariul exercițiului a inclus un incident pe platforma unui operator economic din localitatea Luduș, strada, Fabrici, fiind anunțată o scurgere accidentală de toluen diizocianat (TDI), un produs foarte toxic.

,,Pe timpul unei operațiuni de descărcare a unei cisterne rutiere, datorită unei manevre greșite, saboții de frânare nu sunt poziționați, cisterna se mișcă și furtunul de alimentare se smulge, producând astfel deversarea unei cantități de TDI din cisternă și din cauza manevrelor greșite a substanței periculoase toxice s-a format un nor toxic”, au precizat reprezentanții ISU ,,Horea” al județului Mureș.

Șeful celulei de urgență a operatorului, sună la 112 și solicită intervenția forțelor specializate din cadrul ISU ,,Horea” al județului Mureș, deplasându-se la locul solicitat pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș, Detașamentul Târnăveni și Detașamentul Târgu Mureș. La locul evenimentului, au fost identificate cinci victime de cod roșu intoxicate, inconștiente, acestea fiind evacuate. Imediat după evacuarea victimelor un echipaj de intervenție intervine cu o perdea de apă pentru anihilarea norului toxic.

,,De asemenea a izbucnit și un incendiu la hala de uscare, acesta fiind lichidat în cel mai scurt timp, fără a se extinde și fără a exista victime suplimentare. De asemenea s-a transmis un mesaj RO-ALERT de înștiințare a evenimentului și măsurile impuse pentru autoprotecția personalului din cadrul companiilor învecinate, persoanelor din imediata apropiere a evenimentului și localitățile în care este pericolul să se deplaseze norul toxic în funcție de condițiile meteorologice”, au explicat reprezentanții ISU ,,Horea” al județului Mureș

În urma executarii perdelei de apă, norul toxic a fost dispersat și astfel nu a mai însemnat un pericol pentru populație. Din neferire, una dintre cele cinci victime evacuate, nu a mai putut fi salvată, aceasta fiind declarată decedată de către medicul aflat la fața locului.

,,Scopul exercițiului: antrenarea structurilor de management cu utilizarea reală a sistemelor de comunicații fără implicarea unor forțe sau mijloace de intervenție reale în teren, organizarea și conducerea acțiunilor prin rezolvarea unor situații de urgență într-un mediu virtual, verificarea capacității de reacție a personalului din cadrul operatorului economic, cooperarea între structuri, antrenarea structurilor ISU și perfecționarea deprinderilor personalului, organizarea, desfășurarea și coordonarea acțiunilor de stingere, salvare, evacuare, decontaminare și acordarea primului ajutor medical de urgență”, au precizat reprezentanții ISU ,,Horea” al județului Mureș.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE