Polițiștii mureșeni față-n față cu elevii din Gurghiu Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 734 Vizualizări

Polițiștii mureșeni față-n față cu elevii din Gurghiu

Subiectul Încrederii în oameni care nu sunt ceea ce par sau au intenții ascunse este cel mai dezbătut în fața elevilor de către polițiștii mureșeni. Fie că sunt de la Biroul Siguranță Școlară, ori de la Prevenirea Criminalității, ordine publică sau rutier, prin informări, discuții despre diverse cazuri mediatizate în plan local sau național, exemple, materiale video, polițiștii pregătesc elevii pentru diverse situații de risc în care se pot afla, cum să le evite sau cum să reacționeze în cazul în care au fost victime.

Despre traficul de persoane

În luna octombrie, la Gurghiu, toți elevii de liceu și gimnaziu au participat la activități cu polițiștii de prevenire și siguranță școlară, la invitația cadrelor didactice, care au dorit să abordeze și subiectul traficului de ființe umane, potrivit informațiilor furnizate de comisar șef, Pîncă Gabriela, împuternicit șef Birou Siguranța Școlară. Totodată, elevii sunt sfătuiți să ignore prietenii care îi atrag în acțiuni sau comportamente nepotrivite, în persoane care le spun că substanțele interzise nu le vor afecta viața, ori în cei care arată că alcoolul are doar efecte “dorite” , uitând de “contribuția” lui la agresiuni, la accidente rutiere deseori tragice, la comportamente intime  confuz asumate.

Pericol în lumea virtuală

 O problemă reală este încrederea, în lumea materială sau în cea virtuală, în persoane cărora tinerele (deseori eleve) le trimit – în conversații private –  informații, fotografii în posturi indecente, încredere care costă mult. Este urmată uneori de șantaj, amenințări, traume pentru victimă și familie. De rușine, de multe ori rămân în cercul vicios al amenințărilor cu popularizarea imaginilor și consecințele devin tot mai serioase. E bine de cântărit încrederea în persoana cu care formează o relație de cuplu, să nu permită filmări în ipostaze intime, care sunt ulterior folosite pentru a manipula.

Fraudele cu ajutorul cardurilor bancare sunt tot mai întâlnite, utilizatorul trebuie să fie precaut, să fie informat și să nu dea dovadă de naivitate.

Este bine să ne informăm, să-i informăm și pe alții, să fim precauți în relațiile cu cei din jur, mai ales necunoscuți sau puțin cunoscuți. Să ne gândim de două ori, să cerem o părere unui adult, de preferință, abia apoi să acționăm, menționează comisar șef, Pîncă Gabriela.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE