Înscrieri noi în proprietatea orașului Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

Înscrieri noi în proprietatea orașului Luduș

În ultima perioadă, Primăria orașului Luduș a inițiat formalitățile legale pentru înscrierea în evidențele de publicitate imobiliară a tuturor imobilelor din proprietatea sa. Au fost întocmite documentații topo-cadastrale privind bunurile care aparțin domeniului public al Orașului Luduș, care au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 36/2001 și Hotărârea Guvernului nr. 964/2002.

Prin Raportul de specialitate întocmit de Anca Năsăudean de la Serviciul „Investiții, Achiziții, Domeniul Public” din Primăria orașului Luduș, precum și prin Raportul de specialitate al primarului Cristian Moldovan, aleșii locali au fost înștiințați că „Domeniul public al orașului este alcătuit din bunurile prevăzute în anexa nr. 4, precum și din alte bunuri de uz sau de interes public local, declarate ca atare prin hotărâre a Consiliului Local, dacă nu sunt declarate prin lege ca fiind bunuri de uz sau de interes public național ori județean”, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul Administrativ.

Trei hotărâri

Având în vedere aceste precizări, consilierii locali au aprobat prin trei hotărâri ale Consiliului Local înscrierea în evidențele de publicitate imobiliară, în proprietatea  Orașului Luduș – domeniu public a imobilelor: „Școala Generală nr. 1” situat pe strada Tineretului nr. 1/B, teren în suprafață de 2.887 de metri pătrați, categoria de folosință curți – construcții, construcție C1 cu suprafața de 473 de metri pătrați (școală) și construcție C2 cu suprafața de 60 de metri pătrați; „Grădinița cu Program Prelungit nr. 2”, situat pe strada Rândunelelor nr. 3 bis, teren în suprafață de 2.686 de metri pătrați, categoria de folosință curți – construcții și construcție C1 cu suprafața de 722 de metri pătrați (grădiniță); „Cămin Cultural”, situat pe strada Școlii, nr. 7/B, teren în suprafață de 788 de metri pătrați, categoria de folosință curți-construcții, construcție C1 cu suprafața de 289 de metri pătrați (cămin cultural) și construcție C2 cu suprafața de 8 metri pătrați.

Cele trei proiecte de hotărâre au fost aprobate după ce aleșii locali au luat la cunoștință că imobilele menționate se află în intravilanul orașului Luduș, nu au făcut obiectul Legilor nr. 18/1991, nr. 112/1995, nr. 1/2000, nr. 10/2001 și nr. 247/2005, nu au fost revendicate și nu au făcut obiectul restituirii, conform dispozițiilor legilor mai sus menționate, precum și că nu fac obiectul niciunui litigiu.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE